Вдаються в усіх: Відома гумористка поділилась секретним рецептом пухких сінабонів
Сінабони зазвичай готують саме взимку. Таку випічку часто дарують рідним та пригощають гостей на свята. Щось по-особливому тепле та затише є в таких булочках: приємний аромат кориці, солодка білосніжна помадка та пухке ніжне тісто. Але щоб текстура вийшла саме такою, варто знати одну з найелементарніших технологій приготування десерту. Смачні сінабони приготувала відома гумористка Ірина Микитюк (ircya_newfran). Простий рецепт вона опублікувала на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для начинки:
Інгредієнти для помадки:
Спосіб приготування:
1. В теплому молоці розчинити дріжджі з однією чайною ложкою цукру.
2. Залишити на 10-15 хв в теплому місці.
3. Збити разом яйця та цукор. Таку суміш додати у дріжджі, зробити масу однорідною. Засипати половину борошна, перемішати. Додати розтоплене вершкове масло.
4. Додати решту борошна, місити тісто 7-10 хвилин. Продовжувати до того моменту, поки маса не почне відставати від рук, не стане м‘якою та еластичною.
5. Накрити тарілку плівкою або рушником.
6. Відставити в тепле місце на 1 годину.
7. Добре розкатати прямокутником.
8. Змастити тісто м‘яким вершковим маслом, не зачепивши 2 см країв тіста.
9. Зверху посипати сумішшю цукру і кориці.
10. Скрутити в рулет. Порізати на булочки товщиною 4-5 см.
11. Викласти на змащений маслом пергамент.
12. Накрити рушником і залишити на пів години в теплому місці.
13. Випікати 25-30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
14. Для помадки збити всі інгредієнти.
15. Нею полити готові булочки.
- борошно – 550 г
- молоко – 240 г
- вершкове масло – 80 г
- цукор – 70 г
- яйця – 2 шт
- пресовані дріжджі – 20 г
- вершкове масло – 100 г
- кориця – 20 г
- цукор – 100 г
- вершковий сир – 150 г
- цукор – 50 г
- молоко – 3 ст.л