Вдалий рецепт листкового тіста
Зазвичай листкове тісто простіше купити в магазині, однак цей рецепт доведе вам, що своїми руками можна приготувати краще.
ІНГРЕДІЄНТИ:
⠀
Вершкове масло (кімнатної температури) - 200 г
Жовток яєчний - 1 шт
Сметана (кефір, кисляка) - 100 мл
Сіль (щіпка) - 1 г
Борошно - 500 г
ПРИГОТУВАННЯ:
На борошно кидаємо вершкове масло.
Перетворюємо все на крихту, це робиться досить швидко, руками. Потім додаємо жовток та сметану (або кефір - що є).
Замішуємо тісто. Якщо тісто липке, підсипаємо борошно.
Відправляємо у холодильник.
⠀
БАШКОВАННІ ЯЗИЧКИ
⠀
Просто відрізаємо шматочок тіста і розкочуємо.
⠀
За допомогою ножа для піци розрізаємо на трикутнички та ромбики. Якщо тонше, то буде менше шарів, якщо товщі – то більше шарів
⠀
Окремо в мисочку відправляємо білок, що залишився, від тіста і окремо цукор, біля склянки.
⠀
Деко посипаємо борошном і кожен трикутничок обмокуємо в білок, а потім у цукор з одного боку і сухою стороною вниз укладаємо на деко, щоб цукор був зверху. З цієї норми тіста виходить 4 деки печива. Випікаємо до золотистого кольору за 180С.