Великодній львівський сирник. Покроковий рецепт
Інгредієнти
сиру 1 кг
яєць 8
цукру 200 г
вершкового масла 150 г
сік і цедра лимона одного невеликого
лимонної есенції (за бажанням) кілька крапель
кукурудзяного крохмалю 4 ст. л.
вершків або жирної сметани 4-5 ст. л.
перетертого маку (брала готовий вже перетертий) 100 г
кураги 100 г
в’яленої журавлини 100 г
цукатів манго (сухофрукти беріть будь-які, в залежності від своїх уподобань) 50 г
помадка:
чорного шоколаду 100 г
вершкового масла 60 г
вершків або жирної сметани 20 мл
Як приготувати Львівський сирник
А починаємо готувати Львівський сирник з підготовки сухофруктів. Манго залити окропом, залишити на 15-20 хвилин, щоб розм’якло, тому що було дуже твердим, неможливо було різати. Курагу і журавлину НЕ запарювала, тому що хотіла, що вони максимально зберегли свою структуру в сирники. Курагу, журавлину і манго порізати.
Масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, відкласти. З лимона натерти цедру і вичавити сік. Сир протерти через сито або змолоти на м’ясорубці. Протертий сир змішати міксером з лимонним соком і цедрою, цукром, лимонною есенцією, маслом і сметаною. По одному додати яйця, продовжуючи збивати масу на низьких оборотах міксера. Додати крохмаль, збити до однорідності.
З отриманої маси взяти 7 ст. л., перемішати їх з перетертим маком. Цей шар буде виконувати роль коржа. Оригінальне рішення, як на мене. До решти маси додати сухофрукти, ретельно вимішати. Форму, розміром 24 см, вистелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном.
У форму вилити макову масу, розрівняти. Поверх макового шару вилити сирну масу, розрівняти. Пекти в розігрітій до 160-170 градусів духовці 1год 20 хвилин. На низ духовки під грати, традиційно ставлю миску з гарячою водою.
Після випікання залишити сирник в вимкненій духовці з відкритими дверцятами на 30 хвилин. Даємо сирники повністю охолонути, а також кілька годин постояти в холодильнику. Тоді вже можна сирник витягти з форми.
Тепер приступаємо до приготування помадки. У сотейнику змішати шоколад, вершки і масло, поставити на вогонь. Варити, постійно помішуючи, поки суміш не стане однорідною.
Цією помадкою покриваємо сирник, за бажанням можна посипати кокосовою стружкою. Покласти ще на кілька годин в холодильник. Після багатогодинного вистоювання в холодильнику, можна сміливо приступати до нарізки і смакування цього десерту. Смачного!