Вершковий крем «П’ятихвилинка». Відмінно тримає форму!
Крем хоч і масляний, але не такий жирний, як вершкове масло + згущене молоко!
Відмінно тримає форму! Можна додавати різні барвники і робити різні прикраси (тоді, після збивання, охолодіть крем в холодильнику).
Робиться легко і швидко і з доступних продуктів!
Складові:
250 гр вершкового масла (кімнатної температури)
200 гр цукрової пудри
100 мл молока
1 пакетик ваніліну
Приготуванння:
Молоко закип’ятити і остудити до кімнатної температури.
Всі компоненти змішати.
Збивати міксером до тих пір, поки маса не стане однорідною, перламутрового кольору. Приблизно 3-5 хвилин. (Іноді тільки після 5 хвилини крем починає збиватися, тому збивайте стільки, поки не зіб’ється, і краще на низькій швидкості. Ні в комбайнах, ні блендером, як показав досвід, крем не збивається, тому якщо немає міксера, то збивайте в ручну вінчиком або чим вам зручно).
Крем виходить пишний, ніжний, з легким ванільним ароматом.
Можна промащувати тортики і тістечка (рулети).