«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Вишневе варення без кісточок

Вишневе желе в банках — це більше, ніж варення. Це готовий десерт! Дістаєте з комори баночку, відкриваєте, насолоджуєтеся.

 міру солодкі, з характерною кислинкою і майже мармеладною сумішшю ласощі дуже ошатно виглядають в кришталевій вазі. Найскладніше в усьому процесі приготування — видалити кісточки. Робити це можна спеціальним пристосуванням або ж звичайною шпилькою. Желатин зручніше використовувати швидкорозчинний. До речі, його можна замінити і агар-агаром, лише зменшивши кількість желейної речовини вдвічі.

Інгредієнти для приготування:

Вишня — 1 кг;
Цукор — 700 г;
Желатин — 2 ст.л;

Кроки приготування:

Вишні промийте, видаліть кісточки. Змішайте цукор з желатином і засипте ягоди. Залиште ємність в прохолодному місці на 12 годин, щоб виділився сік.
Поставте каструлю з ягодами і соком на слабкий вогонь. Доведіть до кипіння, варіть, не забуваючи помішувати, 3 хвилини. Знімайте піну на блюдечко: з батоном або галетним печивом буде дуже смачно!
Розлийте желе по стерилізованих банках, закрутіть, переверніть і закутайте.
Через 12 годин приберіть на зберігання в комору або підвал.
При варінні вишень виділяється багато піни, тому стежте, щоб маса не втекла. Для цього каструля не повинна бути заповнена ягодами більше, ніж наполовину.
З наведеного кількості інгредієнтів виходить приблизно 3 півлітрових баночки варення (результат сильно залежить від розміру і соковитості вишень).

Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі