«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Волоські горіхи молочної стиглості поправлять здоров’я на довгі роки!

Горіхи – один з найкорисніших продуктів на нашому столі. Вони рясніють вітамінами та мікроелементами, попереджають появу і розвиток багатьох хвороб, та й смачні надзвичайно.

У чому ж полягає лікувальна сила горіхів? Розглянемо на прикладі незамінної для здоров’я вісімки най-най!

Лікування горіхами:

1. Волоський горіх

Настав червень, літо вступило у свої права, а значить, настав час запасатися волоськими горіхами молочної ст За вмістом вітаміну С незрілий горіх у 8 разів перевершує чорну смородину і в 50 разів плоди цитрусових. Крім вітаміну С в зелених горіхах виявлені й вітаміни Р, Е, групи B, каротиноїди, а також фітонциди та хінін. Молоді, зелені волоські горіхи є цінним джерелом натурального йоду, який необхідний для заповнення дефіциту цієї речовини в людському організмі.Застосування настоянок із зелених волоських горіхів допомагає запобігти виникненню хвороб щитоподібної залози, а також появі зобу. Для підвищення імунітету і нормалізації складу крові слід змішати в рівних частинах прокручені через м’ясорубку зелені плоди горіха і мед, розкласти в сухі банки, настояти в щільно закритому посуді в темному місці один місяць, періодично струшуючи. Приймай по одній чайній ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Для приготування спиртової настоянки із зелених горіхів візьми 30 плодів і залий їх літром 70% – го спирту. Залиш настоюватися на 2 тижні в темному місці, але при кімнатній температурі. Далі не забудь процідити склад. Приймай готові ліки 3 рази на день по 1 чайній ложці. Настоянка із зелених волоських горіхів допомагає при діабеті, захворюваннях нирок, сечового міхура, щитоподібної за Італійці традиційно підкріплюють здоров’я солодко-гірким лікером із зелених горіхів «Ночін» (Nocino). Горіхи для нього збирають в ніч з 24 на 25 червня. Для італійців день збору зелених горіхів став національним святом – Днем святого Джованні. Вони вірять, що саме в цей час плоди насичуються максимальною кількістю корисних елементів. «Ночін» добре впливає на травлення, тому його подають після основної трапези. Лікер п’ють в чистому вигляді, охолоджуючи про 16-18 ° C, з чарок об’ємом 30-60 мл і зазвичай нічим не закушують, але при бажанні напій утворює гарну гастрономічну пару з твердими італійськими сирами та морозивом.

2. Кедровий горіх

Кедрові горіхи – узагальнена назва насіння декількох видів рослин з сімейства соснових (також їх називають кедровими соснами). Найчастіше в Росії кедровими горіхами називають насіння кедрової сосни сибірської (Pinus sibirica). У той же час насіння справжніх кедрів неїстівне. Кедровий горіх містить практично всі незамінні амінокислоти, поліненасичені жирні кислоти, вітаміни А, В, С, D, Е, Р. Біологічна цінність ядер кедрових горіхів обумовлена високим вмістом вітаміну В1 і вітаміну Е. Народна медицина охоче і широко застосовує кедрові горіхи для лікування різних захворювань. Так, наприклад, населення Сибіру здавна вважає їх ефективним лікувальним засобом при відкладенні солей. Настоянка з кедрових горіхів застосовується для лікування суглобного ревматизму, подагри, при порушенні обміну речовин, авітамінозі. Товчені горішки разом зі шкаралупою заливають горілкою, настоюють 7 днів, проціджують і приймають протягом 1,5-2 місяців. Шкаралупа кедрових горішків багата дубильними речовинами. З неї готують настоянки й відвари (2-3 ст. ложки на склянку), які використовуються при запаленні слизових оболонок порожнини рота та інших органів, у вигляді примочок і обмивань – при шкірних хворобах (лишай, гнійничкові ураження, екзема), опіках. Подрібнені ядра кедрових горіхів з медом корисно вживати при виразковій хворобі. Народна медицина вважає, що при різних захворюваннях шкіри, в тому числі раку шкіри, екземі, фурункулах, постійне вживання натуральних кедрових горішків або кедрової олії веде до одужання.

3. Мигдаль

Всього лише невелика жменька мигдалю покриває 25% добової потреби організму в магнії. Позитивно впливають на здоров’я такі антиоксиданти, як селен і вітамін E, що містяться в цих горіхах. Мигдаль дуже корисний для кісток. Комбінація кальцію, магнію і вітаміну В6 сприяє їх зміцненню. У 100 г мигдалю міститься денна норма кальцію, а засвоюватися кальцію допомагають вітамін В6 і магній. Мигдальне молоко може бути ідентичною заміною коров’ячому, зокрема за кількістю кальцію, що знаходиться в ньому. Особливо це важливо для тих, хто страждає непереносністю коров’ячого молока. Масло мигдалю застосовують при лікуванні пневмонії, отиту, кашлю, бронхіальної астми. З його допомогою можна налагодити травлення, позбутися від стоматиту та заспокоїти тахікардію. Для цього потрібно прийняти п’ять-шість крапель мигдалевої олії на шматочку цукру.

4. Лісовий горіх

Лісовий горіх – це плід будь-якого з 20 видів кущів (рідше дерева) роду Ліщина. Горіхи великоплідних форм ліщини, в основному ліщини звичайної, ліщини великої й ліщини понтійської, називають фундуком. Властивості ліщини дозволяють застосовувати її для профілактики захворювань серця і судин. Вона допомагає нормалізувати тиск, захищає від атеросклерозу, знижує рівень холестерину, зменшує ризик розвитку інсультів і інфарктів. Лісовий горіх рекомендують вживати дітям і людям у віці. Для перших він корисний великим вмістом вітамінів і мінералів, для других – наявністю антиоксидантів, здатних відновлювати життєві сили та сповільнювати процеси старіння. Ліщина показана при варикозному розширенні вен, недокрів’ї, радикуліті, аденомі простати, хворобах сечовивідних шляхів. У ній містяться вітаміни B і E, натрій, цинк, калій, залізо, кальцій, магній і кобальт. Оскільки в лісових горіхах мало вуглеводів, їх можна вживати діабетикам. Паклітаксел – унікальна речовина, що є в плодах ліщини, є антираковим засобом, здатним запобігати утворенню пухлин. При змішуванні подрібнених горіхів з медом виходить засіб від ревматизму і недокрів’я. Однак цим горіхом не варто захоплюватися тим, хто хоче зберегти свою фігуру, – в ньому міститься до 70% жирів. Тому варто з’їдати не більше 30 горішків в день. Корисні навіть кора і листя лісового горіха. Їх застосовують при лікуванні невралгії, захворюваннях передміхурової залози й статевому безсиллі. Для цього 1 ст. л. сировини слід залити склянкою окропу і настояти протягом 40-60 хвилин, потім процідити та приймати по 1/3 склянки за 20 хвилин до їжі 3 рази на день.

5. Фісташки

Фісташки містять найбільшу кількість антиоксидантів, які відповідають за молодість шкіри, в цьому вони лідери серед всіх горіхів – справжні природні косметологи. У порівнянні з іншими горіхами в фісташках багато антиоксидантів, таких як лютеїн, бета-каротин і вітамін E. У них зовсім небагато вітамінів A і C, але зате рекордно велика кількість вітамінів B-комплексу. Мононенасичені жири, знайдені в фісташках, аналогічні тим, що є в авокадо.Згідно з даними Американської кардіологічної асоціації, ці речовини вкрай важливі для здоров’я серцево-судинної системи, вони не дають холестерину окупувати твої судини та навіть запобігають інфаркту. Калій – ще один корисний для серця компонент фісташок. У «Американському журналі клінічного харчування» наводяться аргументи на користь вживання 10- 20 фісташок в день, засновані на стабільному зниженні кров’яного тиску і поліпшенні ліпідного профілю сердечників. У фісташках менше калорій і жирів, ніж в інших горіхах, що робить їх ідеальним продуктом для перекусу. Вчені впевнені, що, навіть якщо замінити 20% раціону (по калорійності) на ці зелені горішки, збільшення маси тіла не відбудеться. При хворобах печінки, гастриті та коліті народна медицина радить такий засіб: подрібни в ступці фісташки й приймай їх по 1 ч. л. три рази на день між основними прийманнями їжі.

6. Горіхи пекан

Горіхи пекан значно знижують вміст рівня холестерину. Відбувається це завдяки наявності в даному продукті особливої форми вітаміну E, який захищає артерії від запальних процесів. Від вживання горіхів пекан в крові підвищується рівень гамма-токоферолів, що веде до зниження ризику виникнення холестеринових бляшок. Для профілактики безпліддя, при хронічній втомі й після важкої хвороби готують такий засіб: 1 склянку ядер горіхів пекан розтирають, потім розбавляють 2 склянками кип’яченої води, перемішують. Приймають по 1/4 склянки суміші 2-3 рази на день.

Вчені з Імперського коледжу в Лондоні та Норвезького університету науки й технології проаналізували дані ряду досліджень і встановили зв’язок між споживанням горіхів і ризиком розвитку різних захворювань. Аналізували дані, отримані від 820 тисяч учасників, вивчили понад 12 тисяч випадків ішемічної хвороби серця, близько 9 тисяч випадків інсульту, 18 600 історій пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, а також близько 19 тисяч випадків раку. Загальні результати такі: жменя горіхів (20 грамів) в день знижує ризик передчасної смерті від будь-якої з перерахованих вище причин на 22%. Згідно з даними цієї роботи, арахіс і лісові горіхи підходять для профілактики ішемічної хвороби серця, серцево-судинних захворювань та інших згаданих хвороб, але тільки арахіс знижує ризик розвитку інсульту. У свою чергу, тільки лісові та волоські горіхи захищають від раку. Вчені підкреслюють, що збільшення добової норми горіхів не мало ніякого додаткового ефекту, тому 20 грамів в день буде цілком достатньо. Їж горіхи та будь здоровий!

otozh.com.ua


 

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі