Вся правда про вплив яєць на здоров’я людини!
Яйця насправді є надзвичайно поживним продуктом серед найбільш корисних на планеті.
Вони є багатим джерелом необхідних вітамінів і мінералів і є кращим натуральним джерелом з високим вмістом білка.
Вони багаті амінокислотами, які допомагають побудові м’язової маси і відновленню тканин.
Дієтологи рекомендують вживати цілих три яйця щодня, щоб мати добре збалансовану дієту.
Можливо, ви чули, що жовток має високий вміст холестерину.
Але зараз є все більше доказів того, що холестерин, який містить жовток і не несе з собою негативні наслідки для організму.
Холестерин, насправді, структурна молекула, яка є важливою частиною клітинної мембрани.
І він відповідає за вироблення тестостерону, естрогену і кортизолу, які підтримують нормальну функцію всього організму.
Холестерин також виробляється в печінці, тому, коли ми вживаємо продукти з високим вмістом холестерину, він виробляє його в зменшених дозах.
Бореться з дефіцитом заліза
Симптоми дефіциту заліза включають втому, головні болі і дратівливість.
Проте, 2 великих яйця містять 2 мг заліза, тому регулярне споживання значно підвищить рівень заліза.
Захист зору
Яєчні жовтки мають високий вміст лютеїну, який є одним з видів каротиноїдів, які захищають від дегенерації жовтої плями, яка є основною причиною сліпоти.
Зелені листові овочі також містять його, але наш організм поглинає його краще з яєць.
Жовтки також багаті зеаксантин, антиоксидантом, який захищає очі від небезпечного ультрафіолетового випромінювання.
Приводять вагу тіла в норму
Яйця забезпечують відчуття ситості і тим самим допомагають знизити вживання зайвих калорій протягом решти дня.
Це призводить до втрати ваги, а білок підвищує рівень енергії і запобігає сплеск цукру в крові і інсуліну в крові.
Таким чином, для зміцнення загального стану здоров’я, дієтологи рекомендують додати яйця в свій щоденний раціон харчування.
Також зверніть увагу, що рекомендується вживати також і жовтки, так як вони є надзвичайно корисними.
Також дієтологи рекомендують обмежити вживання продуктів, які містять транс-жири, смажені продукти, копченості та продукти, які містять велику кількість тваринного жиру і солі.