З кабачків практично всі рецепти перепробувала, але найулюбленіший – повітряна запіканка!
Соковита, поживна і ароматна випічка стане ідеальним варіантом для сніданку обіду або вечері. Сезон кабачків в самому розпалі, тому лови момент!
Інгредієнти:
0,5 кг кабачків
200 г борошна
2-3 яйця
100 г сметани
100 г твердого сиру
0,5 ч. л. соди
1/2 ч. л. солі
1/3 ч. л. перцю
50 г зелені
Рецепт приготування:
- Промий ретельно кабачки. Якщо вони старі, зніми з них шкірку.
- Натри кабачки на крупній тертці, потім відіжми з них сік.
- Погаси соду оцтом, додавши в неї 3-4 краплі столового оцту. Додай соду в сметану і залиш суміш на 5 хвилин.
- Щоб не втрачати дарма час, натри на дрібній тертці сир і порубай зелень.
- Додай в сметану перець, сіль і яйця. Потім додай борошно і перемішай тісто.
- В густу масу додай кабачок, сир, зелень і ретельно все перемішай.
- Змасти форму для запікання олією і вилий в неї густе тісто. Готуй запіканку в духовці при температурі 180 градусів. Час запікання – 40 хвилин.