«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

За цuм рецептом, помідори з’їдaються щe до зими. У них й справді дивoвижний смaк. Хoчеться їсти знoву і знoву!

Ще один рецепт заготовки на зиму, яка виходить настільки смачною, що пальчики оближеш: помідорні чудо-часточки в банках! Чим хороший цей рецепт?

Тим, що сюди можна використовувати помідори, які не годяться для інших закруток: як то кажуть, всю «Не кондицію». А в результаті виходять дуже апетитні і смачні часточки (або половинки) помідорів з цибулею. Взимку з баночки йде все, дочиста: і самі помідори, і розсіл з цибулею. Така заготовка відмінно підійде до страв з картоплі або стане ароматною закускою на святковому столі

Складові:

(На банку обсягом 0,5 літра):

помідори – 300 грам,

дрібна цибуля – 1 штука,

часник – 1 зубчик,

невелика парасолька кропу – 1 штука,

лист вишні – 1-2 штуки,

лист смородини – 1-2 штуки,

лавровий лист – 1-2 штуки,

чорний перець – 3-4 горошини,

запашний перець – 1-2 горошини.

маринад:

(На 4 банки по 500 мл)

вода – 1 літр,

сіль – 1 столова ложка (без гірки),

цукор (з гіркою) – 3 столових ложки,

оцет 9% – 50 мілілітрів.

 

Приготування помідорових чудо-часточок на зиму

Спочатку підготуємо всі овочі. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки, нарізаємо часточками або половинками.

Очищену і промиту цибулю нарізаємо кільцями, кільця поділяємо.

Промиваємо пряні трави і листя. Банки об’ємом 0,5 літра і кришки стерилізуємо.

У банки кладемо цибулю кільцями, листочки вишні та смородини, кріп, часник, лавровий лист, запашний і чорний перець, гірчичне насіння і укладаємо часточки помідор, потім знову цибулю і знову помідори. Помідори укладати зрізом вниз.

Готуємо маринад (на 1 літр води): наливаємо воду в каструлю, кладемо цукор і сіль, доводимо до кипіння, помішуємо, щоб цукор і сіль повністю розчинилися.

Додаємо оцет і заливаємо помідори. Накриваємо кришками і ставимо в підходящу за розміром каструлю, на серветку.

Наливаємо гарячу воду до плічок банок і включаємо вогонь.

Після закипання 0,5 літрові банки стерилізуємо 7-8 хвилин, літрові – 15 хвилин. Обережно виймаємо банки з каструлі, закатуємо щільно кришками. Банки перевертаємо, укутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.

Як добре взимку (якщо не з’їдять раніше) відкрити таку баночку з готовим салатом, та з картоплею! Ваша праця не марна: помідорні чудо-часточки виходять ароматними, апетитними і дуже смачними!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі