Запечене сало – відмінна страва до святкового столу за особливим рецептом з самих Карпат
Якщо ви любите сало, пропонуємо покуштувати його за цим рецептом. Ви не пошкодуєте, ні на хвилинку.
Складові:
– 1 кг сала
– майонез 200 грам
– 5 зубків часнику
– 20 грам кропу
– 2 ст.л. солі
– 1 ч. л. перцю
– 1 ст. л. паприки
– 3 лаврові листки
Покроковий рецепт:
1. Зробіть на салі неглибокі надрізи, посоліть, поперчіть, і посипте паприкою.
2. У майонез додайте подрібнений часник, зелень кропу.
3. Соусом змастити шматок сала з усіх боків, як-би втираючи його.
4. Зверху покладіть подрібнений лавровий лист.
5. Відразу загорніть сало в фольгу і покладіть в холодильник на 1 годину.
6. Потім не розмотуючи фольги, відправте сало в розігріту до 180ºС духовку на 40-45 хвилин.
7. Дайте охолонути салу в фользі, і можна їсти.
З чорним хлібом, виходять прекрасні бутерброди, і ні з якою покупною ковбасою не порівняти.