Запечені яблука з сиром – корисна смакота. Ось чому їх необхідно їсти всім!
Складові:
– Яблуко – 6 шт.
– Сир – 150 г.
– Жовток яєчний – 1 шт.
– Цукрова пудра або мед – 2 ст. л.
– Ванільний цукор – 1 ч. л.
– Крохмаль – 1 ч. л.
Приготування:
Яблука краще брати одного розміру, але це не обов’язково. Колір і сорт теж не мають значення, головне, щоб яблука не були занадто м’якими і не розвалилися. Вимити фрукти, зрізати «кришечки».
Чайною ложкою акуратно вийняти серцевину з насінням, не прорізаючи яблука наскрізь, залишаючи товсті стінки
Покласти в чашу блендера сир, цукрову пудру, крохмаль, ванільний цукор або екстракт і жовток яйця. Збити в однорідну масу. При бажанні можна ще додати вимиті і обсушені дрібні родзинки.
Яблука покладіть в відповідну форму для запікання, змащену вершковим маслом. Наповніть яблука сирною начинкою щільно.
Запікайте фрукти в попередньо розігрітій до сто дев’яносто градусів духовці близько тридцяти хвилин, готовність можна перевірити ножем, стінка яблука повинна легко протикатися.
Подавати яблука теплими, можна посипати цукровою пудрою. Холодним цей десерт теж дуже гарний.