Запечений часниковий хліб з сиром за 5 хвилин, на аромат якого зійдуться всі сусіди! Готується дуже просто! І до супчику і у свято – готую його завжди!
До речі, цей хлібець на другий день буде ще смачніше. А все тому, що він просочиться вершковим маслом і часником. Звичайно, навряд чи він у вас залишиться, якщо ви приготуєте стандартну порцію… Тому робіть побільше. Не пошкодуєте!
Вершкове масло – 100 г
Оливкова олія – 2 ст. л.
Часник – 20 зуб.
Батон – 1 шт.
Твердий сир – 150 г
Петрушка – 1 пучок
Сіль за смаком
Візьміть часник. У кожного зубчика зріжте верх і низ. Викладіть зубчики на деко, застелене фольгою або пергаментом, полийте оливковою олією. Готуйте часник до м’якості при 170 ° C. Дайте йому охолонути і крупно наріжте.
Розм’якшіть вершкове масло. Натріть сир, наріжте петрушку. Змішайте всі інгредієнти. Додайте часник. Посоліть і поперчіть.
Викладіть нарізаний батон на деко. Розігрійте духовку до 240 ° C. Увімкніть режим «Гриль». Покрийте хліб намазкою і відправте в духовку на 5 хвилин.
Ароматний хліб готовий. Остудіть трохи – і можете подавати на стіл. Тримайтеся тільки і не з’їжте все самі!