Заправка для борща на зиму. Відкрив баночку і борщ майже готовий.
Дуже зручно — борщ за пів години, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
буряк — 3 кг,
морква — 1 кг,
цибуля — 1 кг,
перець солодкий — 1 кг,
помідори — 1 кг,
1 склянка цукру,
3 ст. л. солі,
1 стакан рослинної олії,
125 мл (половина тонкої склянки) оцту 9%.
Приготування:
Овочі миємо, чистимо та укладаємо шарами в таз:
цибулю, порізати навпіл — або чверть кільцями,
буряк, натерти на крупній тертці,
моркву, натерти на тертці
помідори, порізати напівкружальцями,
перець порізати тонкою соломкою,
додати сіль, цукор, оцет, олію.
Всі інгредієнти добре перемішати та варити на маленькому вогні, до появи соку, потім додати вогонь і варити 25 хвилин.
Розкладаємо масу в стерильні банки та закатуємо.
Взимку додаємо в бульйон, заправляємо капустою, додаємо картоплю, доводимо до смаку. Все борщ готовий!