Завжди готую на зиму “Царське” варення з абрикос. Ця солодка заготівля виходить неймовірно ніжною, ароматною і по-царськи смачною.
Як варити абрикосове варення знають всі, а от як приготувати варення з абрикосів “Царське” відомо не усім. Ця солодка заготівля виходить неймовірно ніжною, ароматною і по-царськи смачною, а все тому, що в його склад входять не тільки абрикоси, але і їстівні ядерця абрикосових кісточок, що додають продукту деяку терпкість. Тому якщо у вас є така можливість цей рецепт вам у цьому допоможе.
Необхідні інгредієнти: абрикоси – 1 кг, цукровий пісок – 1 кг, вода 200 г.
Щоб приготувати, як джем з абрикосів, так і варення, необхідно відібрати спілі, але тверді плоди. Добре їх промити й обсушити на рушнику. Потім акуратно надломити, так щоб можна було, не розділяючи плід до кінця, витягти кісточки.
Усі кісточки, потрібно пропекти у розігрітій духовці протягом 5 хвилин, після чого розколоти їх, як горіхи, і витягнути ніжне ароматне ядерце.
Кожне ядерце необхідно помістити в абрикос, на місце кісточки, і з’єднати половинки.
Потім необхідно приготувати сироп, окропом залити абрикоси і залишити охолоджуватися. Коли вистигне, ємність із заготівлею варення потрібно знову поставити на вогонь, довести до кипіння, після чого зняти з вогню і залишити охолоджуватися.
Втретє абрикосове варення доводиться до кипіння і вариться до повної готовності. Гаряче готове варення варто розлити по підготовленим заздалегідь банках і закатати.