«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Здоровий сніданок без приготування

Здорове харчування може бути легким і приємним. І ми розповімо вам як.

Рецепт ледачої вівсянки в банці унікальний:

по-перше, це ідеальний розмір порції на одного;

по-друге, такий сніданок можна взяти з холодильника з собою на роботу або навіть тренування;
по-третє, це дуже корисна і поживна страва, так як в ній міститься багато білка, кальцію, клітковини і практично немає жиру і цукру.
Крім того, багато хто не люблять їсти гарячі каші, і цей рецепт якраз для такого випадку. Можна насолоджуватися корисним сніданком цілий рік — навіть в теплу пору року, або коли гаряча вівсянка набридне. Рецепт дуже гнучкий і дозволяє створювати все нові і нові варіації, комбінуючи різні інгредієнти на свій смак.

Базовий рецепт ледачої вівсянки в банці


Складові

ніжні вівсяні пластівці (НЕ швидкого приготування)
звичайний йогурт без наповнювачів
молоко знежирене;
скляна банка з кришкою 0,5 або 0,4 л.
Спосіб приготування

Додаємо вівсянку, молоко, йогурт, цукор (або інший підсолоджувач) і фрукти або ягоди (див. варіанти нижче).
Закриваємо банку кришкою і струшуємо, щоб змішати інгредієнти.
Додаємо зверху фрукти або ягоди, злегка перемішуємо.
Щільно закриваємо банку і ставимо в холодильник на ніч.
Примітки
Потрібну банку можна знайти, наприклад, в Ікеї — див. Аксесуари для зберігання продуктів.
Зберігатися така вівсянка може до 2 днів або навіть більше, в залежності від типу і зрілості плодів.
Наприклад, вівсянка з бананом залишається смачною навіть через 4 дні перебування в холодильнику.
За ніч вівсяні пластівці просочуються молоком, йогуртом і фруктовими соками.
На наступний день каша вже буде м’якою і ніжною.
Нижче наведено 5 ідей для ледачої вівсянки в банці.
Інгредієнти, використані в цих рецептах, можна купити в звичайному супермаркеті.
Вівсянка в банці з мандарином і апельсином


Складові

вівсяні пластівці 1/4 склянки
молоко 1/3 склянки
звичайний йогурт 1/4 чашки
апельсиновий джем 1 ст. л.
мед 1 ч. л.
мандарини осушені і нарізані 1/4 чашки
Спосіб приготування

У банку додаємо вівсянку, молоко, йогурт, апельсиновий джем і мед.
Закриваємо кришкою і добре струшуємо, поки всі інгредієнти не змішаються.
Відкриваємо, додаємо шматочки осушених нарізаних мандаринів і акуратно розмішуємо.
Закриваємо кришкою банку і ставимо в холодильник на ніч (зберігати до 3 днів). Їмо вівсянку охолодженою.
Вівсянка в банці з бананом і какао


Складові

вівсяні пластівці 1/4 склянки
молоко 1/3 склянки
звичайний йогурт 1/4 чашки
какао-порошок 1 ст. л.
мед 1 ч. л.
нарізані стиглі банани 1/4 чашки
Спосіб приготування

У банку додаємо вівсянку, молоко, йогурт, какао-порошок і мед.
Закриваємо кришкою і добре струшуємо, поки всі інгредієнти не змішаються.
Відкриваємо, додаємо шматочки нарізаних стиглих бананів і акуратно розмішуємо.
Закриваємо кришкою банку і ставимо в холодильник на ніч (зберігати до 2 днів). Їмо вівсянку охолодженою.
Вівсянка в банці з яблуком і корицею


Складові

вівсяні пластівці 1/4 склянки
молоко 1/3 склянки
звичайний йогурт 1/4 чашки
кориця 1/2 ч. л.
мед 1 ч. л.
яблучне пюре 1/4 склянки
шматочки свіжого яблука до смаку
Спосіб приготування

У банку додаємо вівсянку, молоко, йогурт, корицю і мед.
Закриваємо кришкою і добре струшуємо, поки всі інгредієнти не змішаються.
Відкриваємо, додаємо яблучне пюре (при бажанні можна додати і шматочки свіжого яблука) і акуратно розмішуємо.
Закриваємо кришкою банку і ставимо в холодильник на ніч (зберігати до 2 днів). Їмо вівсянку охолодженою.
Вівсянка в банці з вишнею та шоколадною крихтою


Складові

вівсяні пластівці 1/4 склянки
молоко 1/3 склянки
звичайний йогурт 1/4 чашки
мед 1 ч. л.
ванілін 1/2 ч. л.
темний шоколад (дрібно натертий) 1 ст. л.
нарізана вишня (свіжа або заморожена) ¼ чашки
Спосіб приготування

У банку додаємо вівсянку, кокосове молоко, йогурт, мед і ванілін.
Закриваємо кришкою і добре струшуємо, поки всі інгредієнти не змішаються.
Відкриваємо, додаємо шматочки нарізаної вишні, а також шоколадну крихту і акуратно все перемішуємо.
Закриваємо кришкою банку і ставимо в холодильник на ніч (зберігати до 3 днів). Їмо вівсянку охолодженою.
Мокко-вівсянка в банці


Складові

вівсяні пластівці 1/4 склянки
молоко 1/3 склянки
звичайний йогурт 1/4 чашки
мед 1 ч. л.
какао-порошок 1 ч. л.
розчинна кава (розведена в 1 столовій ложці гарячої води) ½ ч. л.
Спосіб приготування

У банку додаємо вівсянку, кокосове молоко, йогурт, мед, какао-порошок і розчинну каву.
Закриваємо кришкою і добре струшуємо, поки всі інгредієнти не змішаються.
Потім просто ставимо в холодильник на ніч (зберігати до 3 днів). Їмо вівсянку охолодженою.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі