Зі свіжого сала зі шкіркою на Великдень мій свекор завжди готує справжній сільський делікатес. Цей ароматний рулет настільки смачний і ароматний, що ніхто з гостей не пішов, не взявши рецепт
Свиняче сало – це унікальний продукт. Його солять, коптять, варять, їдять сирим або натирають хліб, але, виявляється, його ще можна запікати.
Зі свіжого сала зі шкіркою можна приготувати справжній сільський делікатес, а саме ароматний рулет в духовці. Ця страва здорово урізноманітнює меню, та й виглядає дуже святково і чарує своїм ароматом. А на Великодні свята – просто незамінний!
Головне, вибирайте пласти сала товщиною до двох сантиметрів, в яких легко відділяється шкірка. Підчеревок не підійде.
Рулет з сала
СКЛАДОВІ
1 кг свіжого сала
4-5 зубчиків часнику
сіль за смаком
кмин, коріандр, червоний і чорний перець, зелень петрушки, лавровий лист за смаком.
Приготування
Відділіть сало від шкірки. Натріть сало приправами, часником і сіллю з усіх боків. Солі не потрібно багато, приблизно як ви зазвичай додаєте до м’яса.
Зверніть сало рулетом. Загорніть в свинячу шкуру. Щільно обмотайте ниткою.
Покладіть сало в рукав для запікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.
Запечений рулет поставте остигати на решітку, щоб стікав зайвий жир. Після охолодження відправте сало в холодильник на 1 годину.
Готово! Нарізайте і подавайте на стіл. Смачного!
Виходить дуже смачний, ароматний і незвичайний рулет. Перед нарізкою часто знімають шкірку, але це вже на ваш розсуд. Така страва відмінно підходить на закуску, а також відмінно поєднується з салатами, особливо з овочами на грилі.
Смачного!