ЗУСТРІЧАЄМО ОСІНЬ: ТЕРТІ ПИРОГИ З ФРУКТАМИ
Тертий пиріг з яблуками
Складові:
Маргарин – 200 г;
Яйця – 3 шт .;
Сахара – 1 стакан;
Борошно – 3-4 склянки;
Сода – 0,5 ч. л;
Яблуко – 4 шт.;
Цукрова пудра – 2-3 ст. л.
Покроковий рецепт приготування тертого пирога з яблуками
Розм’якшений маргарин, цукор (0,75 склянки) і яйця з’єднуємо, розмішуємо до отримання однорідної маси.
Додаємо борошно, харчову соду, (можна додати соду, погашену оцтом). Замішуємо тісто.
Тісто розділяємо на дві частини, загортаємо їх у плівку, охолоджуємо або заморожуємо.
Яблука очищаємо. Дрібно нарізаємо або натираємо на тертці.
Деко або пательню змащуємо маслом або застилаємо пекарським папером.
У розігріту, змащену жиром або застелену папером пательню рівномірно розподіляємо тісто, натираючи на тертці з великими отворами (половину порції).
Розподіляємо очищені яблука, пересипаючи їх цукром (0,25 склянки), і знову тісто.
Випікаємо пиріг тертий при температурі 190-200 ° до золотистого кольору (20-25 хвилин).
Готовий тертий пиріг з яблуками посипаємо цукровою пудрою і нарізаємо на порційні шматки.
Тертий пиріг зі сливами
Складові:
Борошно – 400 г;
Цукор – 200 г;
Масло вершкове – 200 г;
Яйця – 1-2 шт .;
Слива (краще угорка) – 8-10 шт .;
Кориця – 0,25 ч. Л .;
Сіль – 1 дрібка
Покроковий рецепт приготування тертого пирога зі сливами
Змішуємо борошно з цукром і сіллю.
Додаємо шматочки холодного вершкового масла і розтираємо всю масу пальцями в дрібну крихту.
Вбиваємо яйце.
Швидко замішуємо тісто. Поділяємо тісто на дві частини, формуємо дві кулі, загортаємо кожен в харчову плівку і поміщаємо в холодильник мінімум на годину або в морозильну камеру на півгодини.
Зі слив видаляємо кісточки. Зливи некрупно нарізаємо тонкими скибочками, перемішуємо з корицею.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо форму для випічки або застилає її пергаментним папером.
Рівномірно натираємо в форму перший шар тіста на крупній тертці, повністю покриваючи дно форми. Трохи Придавлюємо.
Зверху розкладаємо скибочки слив.
Потім рівномірно натираємо другий шар тіста.
Випікаємо тертий пиріг зі сливами приблизно 30-40 хвилин або до золотистого кольору.
Тертий пиріг з грушею і халвою
Складові:
Для тіста:
Маргарин – 200 г;
Цукор – 1 склянка;
Сода – 1/4 ч. Л.
Сіль – 1/2 ч. Л .;
Яйця – 2 шт.
Борошно – 3 склянки;
Для начинки:
Груші – 5-6 шт .;
Халва – 200-250 г
Покроковий рецепт приготування тертого пирога з грушею і халвою
Борошно просіваємо в миску, додаємо сіль, цукор, розпушувач і перемішуємо. Яйця вбиваємо в невелику мисочку, злегка збиваємо виделкою.
До борошна додаємо яйця і м’який маргарин, замішуємо тісто.
1/3 тіста прибираємо в холодильник. Решту тіста натираємо або просто викладаємо на дно форми, змащеної маргарином, рівним шаром. Розмір форми – 35см X 24см.
Груші очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини, видаляємо насіння і нарізаємо довільно невеликими шматочками.
Розкладаємо груші на тісто. Зверху посипаємо халвою.
Розтираємо тісто.
Відправляємо пиріг в розігріту до 200 ° духовку. Випікаємо до золотистої скоринки. Смачного!