«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

3 прості способи відрізнити ГМО від звичайних продуктів

Вчені сперечаються про вплив генетично модифікованих продуктів на здоров’я. У США, Китаї та Канаді вирощують змінену кукурудзу, сою і картоплю, а ось Австрія, Греція та Угорщина оголосили себе вільними від ГМО.

ГМО – генетично модифіковані організми (рослини, тварини, мікроорганізми), яким пересадили гени інших організмів. ГМ-продукти володіють стійкістю до комах-шкідників, гербіцидів, грибків і вірусів.

Їх смак часто кращий, а ростуть вони швидше за традиційні продукти.

Поки немає ніяких наукових доказів того, що модифіковані продукти небезпечні для людини. Численні міжнародні дослідницькі установи та наукові організації підтверджують ці дані.

ГМ-продукти можуть викликати алергічну реакцію. Наприклад, якщо у вас алергія на фундук і ви з’їли продукт з генами цього горіха, то алергічність дасть про себе знати.

Тому уважно вивчайте інформацію на етикетках.

1. Вивчіть етикетку

Натуральні продукти маркують особливим чином. Шукайте позначки «100% organic», «Organic» або «Made with organic ingredients». Вони гарантують, що в товарі немає генетично модифікованих компонентів. Зверніть увагу на написи «Без ГМО», «Non-GMO» і «Made without genetically modified ingredients». У складі цих товарів можуть бути присутніми ГМО, але не більше 0,9%. У США овочі та фрукти позначають PLU-кодом з 5 цифр на ціннику. Код на трансгенні продукти починається з 8.

2. Зверніть увагу на зовнішній вигляд продукту

Генетично модифіковані продукти бездоганні на вигляд. Вони мають правильну форму, однаковий розмір і довго не псуються, так як нові гени дозволяють їм бути стійкими до негативного зовнішнього впливу. Наприклад, ген бактерії Bacillus thuringiensis, доданий в ГМ-рослини, виробляє токсин, який отруює шкідників. Якщо овочі пошкоджені комахами – найімовірніше перед вами натуральний продукт.

3. Якщо для вас важливо не вживати ГМ продукти, запам’ятайте цей список:

 78% сої, 33% кукурудзи і 24% ріпаку в світі – трансгенні.

Їх додають в такі продукти, як:

ковбаса,

сосиски молочні та сирні продукти

напівфабрикати і борошняні суміші

сухі сніданки, каші швидкого приготування

хліб, кондитерські вироби

солодкі напої

бавовняна і арахісова олія

майонез

шоколадний сироп

 

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі