Ідеальний солодкий сніданок: простий рецепт яблучного пирога
Приготувати домашній пиріг з яблуками дуже просто. Цей рецепт ідеально підійде всім, хто любить солодкі сніданки, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
Борошно - 1 чашка
Розпушувач - 1 ч. л
Сіль - 1/2 ч. ложка
Цукор - 1/2 чашки
Мелена кориця - 1 ч. л
Вершкове масло - 6 ст. л
Яйце - 1 шт.
Молоко - 1/2 склянки
Очищене яблуко - 1 шт.
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити форму для випічки вершковим маслом.
Перемішати в мисці борошно, розпушувач і сіль. В окремій невеликій мисці змішати 1/4 чашки цукру з корицею, відкласти в сторону.
Міксером збити масло з рештою 1/4 склянки цукру. Продовжуючи збивати, додати яйце. Всипати борошняну суміш в три прийоми, чергуючи з молоком, ретельно перемішуючи після кожної нової порції.
Вилити половину тіста на дно форми для випічки. Викласти шматочки яблук на тісто, посипати корицею і цукром. Вилити інше тісто на яблука.
Посипати корицею і цукром. Випікати пиріг протягом 25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
Подавати разом з чорною кавою на сніданок.