«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Рецепти з кабачків: ТОП-3 смачні страви (фото)

Страви з кабачків завжди асоціюються з літом і здоровим харчуванням. І зовсім виправдано, адже в них стільки користі, вітамінів і прихованого смакового потенціалу! Одна з найпопулярніших заготовок на зиму - це кабачкова ікра. Проте існує також безліч рецептів із кабачків, і tochka.net спробувала підібрати для тебе три найцікавіших, які ти просто зобов'язана приготувати просто зараз.

Оладки з кабачків

Оладки з кабачків Рецепти з кабачків: оладки © shutterstock.com

Тобі знадобиться:

молодий кабачок (цукіні) - 1 шт., часник - 1 зубчик, зелень кропу або петрушки, яйця - 3 шт., борошно - 2 столові ложки (без гірки), рослинна олія для смаження, свіжомолотий чорний перець, сіль, сметана (для подачі)

Як приготувати оладки з кабачків:

Зелень вимий, обсуши та дрібно поріж. Часник очисти та подрібни. У глибоку миску розбий яйця, трохи поперчи і злегка збовтай виделкою або віночком. Додай кріп, часник і ще раз злегка збий яєчну масу. Кабачок вимий, обсуши та натри на великій тертці.

Додай натертий кабачок до яєчної маси і перемішай. Додай борошно і ще раз добре перемішай. Солити кабачкову масу краще безпосередньо перед смаженням, інакше кабачок виділить багато соку, і тісто буде рідким. На розігріту сковороду з рослинною олією викладай ложкою кабачкову масу невеликими гірками. Злегка притисни оладки лопаткою або ложкою, роблячи їх плоскими та надаючи бажаної форми.

Обсмаж оладки на середньому вогні 1-2 хвилини до рум'яної скоринки. Переверни, зменш вогонь, накрий кришкою і готуй ще 3-4 хвилини, поки нижня сторона не зарум'яниться. Готові оладки виклади на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії. Подавай оладки гарячими, зі сметаною.

Рулетики з кабачків із сиром

Тобі знадобиться:

цукіні - 1-2 шт, некислий сир - 200-250 г, зелень петрушки, кропу - 1 столова ложка, часник - 2 зубчики, сметана - 1 столова ложка, оливкова або рослинна олія для смаження, сіль, свіжомолотий перець,

Як приготувати рулетики з кабачків із сиром:

Цукіні вимий, обсуши та наріж уздовж тонкими довгими шарами, з допомогою гострого ножа. Нарізані цукіні розклади на тарілці, трохи посоли й залиши на 15 хвилин. Злий із цукіні рідину й обсуши паперовими рушниками. Розігрій сковороду-гриль (або звичайну сковороду), змаж цукіні оливковою олією за допомогою пензлика й обсмаж із двох сторін до м'якості.

Обсмажені цукіні виклади на паперові рушники, щоб ввібрали надлишки жиру. Приготуй начинку. Часник очисти та дрібно поріж. Зелень вимий, обсуши та поріж. Домашній або вершковий сир виклади в миску й розімни виделкою. Додай сметану, зелень із часником і перемішай. Начинку посоли, поперчи за смаком і знову перемішай. На краєчок обсмаженої скибочки цукіні виклади приблизно чайну ложку начинки. Згорни рулетиком, щоб начинка опинилася всередині. Кабачки смажені з часниковим соусом

Рецепти з кабачків: кабачки смажені з часниковим соусом 

Тобі знадобиться:

кабачки - 4шт. часник - 1/2 голівки зелень - 2 ст. л. товчені горіхи - 2 ст. л. рослинна олія - 3 ст. л. сіль, мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати кабачки смажені з часниковим соусом:

Молоді кабачки, не очищаючи від шкірочки, ретельно промий і наріж тонкими кружечками, злегка посоли й обсмаж у рослинній олії до готовності. Для соусу: часник ретельно розітри з сіллю, подрібненою зеленню кропу й товчених горіхів, влий 2 ст. ложки окропу, перемішай.

Додай у соус гарячу рослинну олію, в якій смажилися кабачки, і заправ до смаку меленим чорним перцем. Гарячі смажені кабачки вклади на порційні тарілки, полий часниковим соусом. Окремо в соуснику подай сметану, майонез або холодне кисле молоко.

Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі