25 лужних продуктів, які рятують від раку, інфаркту та зайвої ваги
Фаст-фуд, ГМО, цукор – це так шкідливо, але одночасно так смачно … У чому ж головна проблема такої їжі? Вона полягає в тому, що майже всі вони – “кислі”. Харчові стабілізатори та підсилювачі смаку, потрапляючи в наш шлунок, збільшують його кислотність. Але ми були створені природою для того, щоб їсти лужні продукти!
Наслідки хронічного кислотно-лужного дисбалансу (pH) жахливі: печія, порушення в роботі імунної системи, постійне нездужання, сонливість, неприємний запах з рота, почервоніння і свербіж на шкірі і т.д.
Загалом, якщо ви дбаєте про своє здоров’я, вам, ймовірно, доведеться зробити все від себе залежне, щоб підтримувати баланс кислотних і лужних продуктів в своєму раціоні.
На щастя, для цього буде достатньо включити в свій раціон ці 25 продуктів, обіцяє Healthy Food House:
1. Диня.
Це прекрасний “миючий” засіб для ваших внутрішніх органів. Крім цього, це продукт, який містить НАЙБІЛЬШЕ лугу: індекс – 8,5. А тепер подумайте ще про те, що це один з найкращих в світі джерел клітковини, нехай і складається на 92% з води.
2. Гречка.
Якщо ви віддаєте перевагу пшениці, значить, поки просто не чули про переваги гречки. Це дуже поживний продукт, який дозволяє підтримувати бадьорість протягом всього дня і при цьому зміцнює здоров’я вашого серця. Якщо коротко, налягайте на гречку. Вона захистить вас від маси проблем з серцево- судинною системою!
3. Оливкова олія.
Так-так, всі знають, що це супер-корисний продукт. До речі, в оливковій олії міститься більше вітаміну Е і мононенасичених жирних кислот, ніж в будь-який інший їжі.
4. Лляне насіння.
У насінні льону теж дуже багато лугу, клітковини і вітаміну Е. Є навіть дані, що цей продукт допомагає полегшити біль під час менопаузи у жінок.
Це були основні продукти, на яких треба зробити головний акцент.
А ось продовження списку, яке треба запам’ятати:
- Авокадо містить мононенасичені жири, які зміцнюють серце.
- Банани – відмінне джерело лугу і кращий засіб проти печії.
- У всіх ягодах повно антиоксидантів, які нейтралізують кислоту.
- У моркви є бета-каротин, відомий своєю здатністю покращувати зір.
- Часник теж регулює кров’яний тиск.
- Брокколі знижує рівень холестерину в крові.
- Виноград – корисні ліки для людей з артеріальною гіпертензією.
- Ананас не тільки містить луг, а й прискорює метаболізм.
- Лимони можуть здатися “кислотним” продуктом, але насправді в них повно лугу.
- Брюссельська капуста – найкращий “протираковий” продукт в світі.
- Квашена капуста та інші соління повні поживних корисних речовин, які теж варто додати в свій раціон.
- Цвітна капуста – відмінна заміна хліба.
- У грейпфруті вкрай багато важливих вітамінів А і С.
- Морські водорості повні заліза і теж ефективно знижують кислотність в шлунку.
- Лобода регулює рівень цукру в крові.
- Огірки складаються на 90% з води, а на 10% – з речовин, які підтримують здоров’я шкіри.
- Петрушка знешкоджує шкідливі бактерії в кишківнику.
- Манго – кращий спосіб очистити товсту кишку.
- Шпинат містить тонни лугу і найрідкісніші вітаміни.
- Апельсини захищають від застуди і зміцнюють імунітет.
- Папайя – природне проносне, яке супер-швидко вимиває токсини з товстої кишки.
А що б ви могли додати в цей список Ви?