Як приготувати хачапурі по-аджарськи
Хачапурі – популярна страва грузинської кухні, яка представляє собою корж із сиром, м'ясом або рибою. Сьогодні ми приготуємо домашні хачапурі по-аджарськи – з яйцем і сиром.
Аджарські хачапурі
Складові
Для тіста:
650 г борошна
400 мл води
15 г солі
3 г сухих дріжджів
Для начинки:
1.2 кг імеретинського сиру (можна навпіл із сулугуні)
6 яєць
100 г вершкового масла
Рецепт приготування:
Дріжджі розвести теплою водою, додати в миску з борошном, посолити, влити теплої води і замісити тісто. Вимішувати протягом 10 хвилин. Тісто має вийти пластичним, не тугим. Дати постояти в теплому місці 2-3 години.
Розділити тісто на шість частин. З кожної частини сформувати ковбаску. Розкачати в овальний корж. В середину викласти тертий сир.
Краї коржика з'єднати по центру. Повинен вийти витягнутий пиріжок.
Перевернути його швом униз. У центрі зробити поздовжній розріз.
Розширити краї та злегка закатати. За формою хачапурі має нагадувати човник.
Випікати в духовці, попередньо розігрітій до 200-220°С, протягом 10-12 хвилин.
Вийняти з духовки, в центр кожного хачапурі розбити по яйцю і запікати ще кілька хвилин.
Перед подачею на стіл покласти в них по шматочку вершкового масла.