«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Як приготувати хачапурі по-аджарськи

Хачапурі – популярна страва грузинської кухні, яка представляє собою корж із сиром, м'ясом або рибою. Сьогодні ми приготуємо домашні хачапурі по-аджарськи – з яйцем і сиром.

Аджарські хачапурі

Складові

Для тіста:

650 г борошна

400 мл води

15 г солі

3 г сухих дріжджів

Для начинки:

1.2 кг імеретинського сиру (можна навпіл із сулугуні)

6 яєць

100 г вершкового масла

Рецепт приготування:

Дріжджі розвести теплою водою, додати в миску з борошном, посолити, влити теплої води і замісити тісто. Вимішувати протягом 10 хвилин. Тісто має вийти пластичним, не тугим. Дати постояти в теплому місці 2-3 години.

Розділити тісто на шість частин. З кожної частини сформувати ковбаску. Розкачати в овальний корж. В середину викласти тертий сир.

Краї коржика з'єднати по центру. Повинен вийти витягнутий пиріжок.

Перевернути його швом униз. У центрі зробити поздовжній розріз.

Розширити краї та злегка закатати. За формою хачапурі має нагадувати човник.

Випікати в духовці, попередньо розігрітій до 200-220°С, протягом 10-12 хвилин.

Вийняти з духовки, в центр кожного хачапурі розбити по яйцю і запікати ще кілька хвилин.

Перед подачею на стіл покласти в них по шматочку вершкового масла.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі