Картопляні зрази з печінковою начинкою
Зрази картопляні виходять дуже смачними і доволі ситними, щоб нагодувати ними всю родину на вечерю.
І якщо ти шукаєш цікаву та незвичайну ідею для частування, спробуй приготувати картопляні зрази з с м'ясом.
Ці пиріжки із картоплі з різноманітною начинкою напевно сподобаються твоїм гостям і домашнім.
Сьогодні готуємо картопляні зрази із яловичою печінкою. Хитрість цієї страви полягає в тому, що в гарячому або холодному вигляді картопляні зрази мають різний, але незмінно чудовий смак.
Картопляні зрази − інгредієнти:
300 г яловичої печінки, 500 г картоплі, 1 цибулина, 1 морква, 1 яйце, 100 г борошна, 30 г вершкового масла, 3 ст. ложки рослинної олії, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком.
Картопляні зрази − покроковий рецепт приготування:
Спочатку приготуй начинку. Яловичу печінку помий, очисти від жилок і плівок і поріж невеликими шматочками. Подрібни цибулю. Моркву потри на крупній тертці.
Спасеруй цибулю в олії, додай моркву і обсмаж 10 хвилин. Потім додай у зажарку печінку, посоли, поперчи і тушкуй під кришкою на середньому вогні 15 хвилин. Печінку важливо не пересмажити.
Остуди жарену печінку з овочами і пропусти через м'ясорубку. Відвари картоплю, злий воду і приготуй пюре. У пюре додай масло, яйце, сіль, половину борошна і замісити круту масу для зраз.
Відділяй картопляне тісто невеликими порціями і розкатуй на долоні або на блюдці в коржі. У кожен корж поклади начинку, зліпи краї, сформуй кульку і приплюсни її.
Обмакни зрази в борошно і відправляй на розігріту сковороду з олією. О
бсмажуй картопляні зрази з обох боків до золотистої скоринки.
Подавай картопляні зрази з овочами і зеленню.
Смачного!