Не викидайте пророслий часник, адже він дуже корисний
Дивовижні переваги часнику.
Часник — цілющий овоч, і в цьому немає ніяких сумнівів. Він складається з противірусних, антибактеріальних і протигрибкових властивостей, які роблять його основним компонентом альтернативних методів лікування різних захворювань.
Він в основному використовується для зниження артеріального тиску, підтримки правильного рівня холестерину і запобігання серцевих захворювань. Він також корисний для боротьби з раком і підвищення імунної системи. Він використовується як ключовий метод лікування неотруйних укусів змій і вірусних інфекцій.
Лікарські властивості часнику обумовлені присутністю в ньому активного з’єднання аліцину. Це допомагає знизити рівень фактора некрозу пухлини-α (TNF-α). Він також бореться з високим вмістом інсуліну, тригліцеридів, глюкози і сечової кислоти в крові. Він відіграє основну роль в поліпшенні чутливості до інсуліну у діабетиків.
Як проростання покращує часник.
Для багатьох ресторанів характерно, що вони використовують пророслі горіхи, насіння, зерна і бобові, щоб поліпшити смак страв. Це правда, що пророщування покращує текстуру і смак деяких інгредієнтів. Крім того, пророщування харчових продуктів збільшує активність антиоксидантів і фенольний зміст.
Чон-Санг Кім, доктор філософії, пояснює, що, коли насіння або зерна проростають, вони стають дуже сприйнятливі до вірусів, бактерій і комах. Це змушує їх виробляти різні хімічні речовини, які відомі як фітоалексин. Ці хімічні речовини допомагають харчовому продукту захищатися і запобігають зростанню мікроорганізмів.
Чон-Санг Кім вивчив це явище з часником і виявив, що пророслий часник протягом п’яти днів мав більш високу антиоксидантну активність у порівнянні з новим часником. Крім того, він складається з багатьох інших корисних речовин.
Екстракти з пророслого часнику протестували і виявили, що вони захищають клітини від різних видів шкідливих речовин. Таким чином, дослідження показало, що проростання є корисним способом поліпшення антиоксидантних властивостей часнику.
Таким чином, пророслий часник в супі може бути дуже корисним для вашого здоров’я. Ви все ще можете насолоджуватися перевагами свіжого часнику, і коли він проростає, використовуйте цю деталь.
Наступного разу, якщо ви знайдете пророслий часник не викидайте його. Використовуйте його і завжди залишайтеся здоровими!