«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Не викидайте пророслий часник, адже він дуже корисний

Як тільки ми помічаємо на часнику яскраво-зелений пагін ми просто викидаємо його в сміттєву корзину. А ви коли-небудь замислювалися, що можете використовувати пророслий часник? Так, це правда — пророслий часник насправді більш лікарський і поживний, ніж звичайна часникова цибулина.

Дивовижні переваги часнику.

Часник — цілющий овоч, і в цьому немає ніяких сумнівів. Він складається з противірусних, антибактеріальних і протигрибкових властивостей, які роблять його основним компонентом альтернативних методів лікування різних захворювань.

Він в основному використовується для зниження артеріального тиску, підтримки правильного рівня холестерину і запобігання серцевих захворювань. Він також корисний для боротьби з раком і підвищення імунної системи. Він використовується як ключовий метод лікування неотруйних укусів змій і вірусних інфекцій.

Лікарські властивості часнику обумовлені присутністю в ньому активного з’єднання аліцину. Це допомагає знизити рівень фактора некрозу пухлини-α (TNF-α). Він також бореться з високим вмістом інсуліну, тригліцеридів, глюкози і сечової кислоти в крові. Він відіграє основну роль в поліпшенні чутливості до інсуліну у діабетиків.

Як проростання покращує часник.

Для багатьох ресторанів характерно, що вони використовують пророслі горіхи, насіння, зерна і бобові, щоб поліпшити смак страв. Це правда, що пророщування покращує текстуру і смак деяких інгредієнтів. Крім того, пророщування харчових продуктів збільшує активність антиоксидантів і фенольний зміст.

Чон-Санг Кім, доктор філософії, пояснює, що, коли насіння або зерна проростають, вони стають дуже сприйнятливі до вірусів, бактерій і комах. Це змушує їх виробляти різні хімічні речовини, які відомі як фітоалексин. Ці хімічні речовини допомагають харчовому продукту захищатися і запобігають зростанню мікроорганізмів.

Чон-Санг Кім вивчив це явище з часником і виявив, що пророслий часник протягом п’яти днів мав більш високу антиоксидантну активність у порівнянні з новим часником. Крім того, він складається з багатьох інших корисних речовин.

Екстракти з пророслого часнику протестували і виявили, що вони захищають клітини від різних видів шкідливих речовин. Таким чином, дослідження показало, що проростання є корисним способом поліпшення антиоксидантних властивостей часнику.

Таким чином, пророслий часник в супі може бути дуже корисним для вашого здоров’я. Ви все ще можете насолоджуватися перевагами свіжого часнику, і коли він проростає, використовуйте цю деталь.

Наступного разу, якщо ви знайдете пророслий часник не викидайте його. Використовуйте його і завжди залишайтеся здоровими!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі