Цю аджику люблять абсолютно всі, а ще її дуже просто готувати!
Вона відмінно зберігатися і підходить до будь-якої страви. Готується аджика просто. Гостроту можна регулювати по своєму смаку.
Інгредієнти:
2,5 кілограма помідорів;
800 грам болгарського перцю;
800 грам яблук;
800 грам моркви;
2 гострих перця;
3 зубчики часнику;
250 мл рослинної олії;
1 склянка цукру;
2 столові ложки солі;
50 мл оцту.
Приготування:
Помідори промиваємо, видаляємо хвостики і розрізаємо на 2 частини. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо великими шматками. Очищаємо моркву і яблука, їх також нарізаємо великими шматками. Часник очищаємо від лушпиння. Всі підготовлені продукти перемелюємо на м'ясорубці (крім часнику), інформує Ukr.Media.
Готову масу переливаємо в глибоку каструлю, додаємо рослинну олію, сіль, цукор і добре перемішуємо.
Каструлю ставимо на плиту і доводимо суміш до кипіння. Коли аджика закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо її 30 хвилин. Через відведений час вводимо часник, який пропускаємо через часникодавку. Все добре перемішуємо і варимо ще 20 хвилин.
Потім вливаємо оцет, перемішуємо, проварюємо ще 15 хвилин і розливаємо аджику по баночках. Закатуємо банку кришкою, ставимо на рушник і добре закутуємо. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження, а потім переставляємо на постійне місце зберігання.
Приємного апетиту!