Готуємо шоколадний торт
Його можна швидко приготувати коли з’явилися неочікувані гості або раптом захотілося чогось смачненького.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір 300 г
цукор – 1 склянка
яйця – 2 шт.
олія – 2 ст. л.
какао – 2-3 ст. л.
сода – 1 ч.л.
борошно – 2 склянки
Для крему:
1 варіант – сметанний крем
сметана – 400 г
цукор – 1 склянка
масло в\\ -200 г
2 варіант – заварний крем
яйця – 2 шт.
цукор – 300 г
борошно 2 ст-. л (з гіркою)
молоко – 400 г
ванільний цукор – 1 пакетик
масло -200 г
для обсипання – печиво, шоколад або горіхи
Приготування:
Тісто для цього шоколадного торту готується дуже просто.
В одній мисці злегка збити яйця, олію та кефір, тобто те, що рідке.
В іншій – змішати все сухе: борошно, цукор, соду какао.
У посуд з сухою сумішшю влити збиті яйця, добре перемішати.
Вилити в змащену маслом форму, помістити в розігріту духовку.
Випікати 50 хвилин при температурі 170-200 °С.
Охолоджений пиріг розрізати вздовж на 3 частини, намастити кремом, зверху посипати шоколадом або горіхами.
Готуємо крем для шоколадного торта.
Сметанний: розм’якшене масло змішати зі сметаною і цукром, збити.
Заварний: Поставити закипати молоко. У цей час збити до білого кольору яйця з цукром, потім поступово додати борошно, продовжуючи збивати.
Вилити цю суміш тонкою цівкою в кипляче молоко, інтенсивно помішуючи.
Зменшити вогонь, всипати ваніль, продовжуючи добре помішувати крем. Охолодити.
Додати розм’якшене масло. Добре перемішати.
Поставити на півгодини в холодильник. Смачного!