Кращі коржі для тортів. 6 рецептів приготування!
борошно (1 склянка);
цукор (1 склянка);
яйця (4 шт.);
розпушувач (1/2 пакетика);
ванільний цукор (1 пакетик).
Рецепт приготування
Відокремлюємо білки від жовтків. Яйця повинні бути свіжими і холодними. Слідкуйте, щоб в миску з білками не потрапила вода і жовток, адже в такому випадку ви не зможете добре збити білки. Білки збиваємо в стійку піну, додавши до них щіпку солі.
Жовтки збиваємо з цукром і ванільним цукром, поки цукор не розчиниться. Додаємо в отриману масу половину білків і обережно перемішуємо ложкою. Невеликими порціями додаємо просіяне борошно, перемішане з розпушувачем.
Потім обережно вводимо в тісто решту збитих білків. Духовку розігріваємо до 180 градусів. У форму, вистелену пергаментом, виливаємо бісквітне тісто і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин. Готовий бісквіт вийняти з форми, трохи остудити і розрізати вздовж на 2 або 3 коржа.
Бісквітні коржі бажано просочити сиропом, кавою з коньяком або солодким чаєм. Крем для такого торта можна приготувати будь-який – масляний, заварний або сметанний. Залишається лише прикрасити торт і подавати до столу. З таким чудовим десертом захоплені відгуки гостей будуть вам забезпечені!
2. Бісквітне тісто на окропі
Cкладові
яйця 4 шт.
цукор 1 склянка (190грм)
борошно 1 склянка (130 грм)
розпушувач 1 ч.л.
олія 3 ст. л.
крутий окріп 3 ст.л.
ванілін
Рецепт приготування
Дуже добре збиваємо яйця з цукром до густоти (до збільшення рази в 2, хвилин 10 це точно). В окремій мисці змішати борошно з розпушувачем і акуратно вмішати в яєчну суміш (я це роблю на мінімальній швидкості міксером).
Додаємо гарячу воду, потім олію і ванілін. Вилити тісто у форму і випікати в попередньо розігрітій до 180С духовці. Час залежить від духовки. На готовність можна перевірити зубочисткою.
Після випічки бісквіт потрібно прямо в формі перевернути догори дном поставити на решітку (щоб не запарився) і дати охолонути.
3. Бісквіт на білках
Cкладові
5 білків;
90 гр цукрової пудри;
40 гр дрібного цукру;
ванілін;
60 гр борошна
дрібка солі
1 \ 2 ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування
Білки збити до густоти, додати лимонну кислоту, сіль і цукор, збивати приблизно декілька хвилин.
Маса повинна бути м’якшою. ніж на безе. Додати борошно, змішане з цукровою пудрою і акуратно перемішати. Тісто викласти в невелику прямокутну форму 10х20, або в круглу 16-18 см.
Стінки форми нічим не змащувати. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180С духовці приблизно 20-30 хвилин. Коли бісквіт буде готовий, не витягуючи його з форми поставити охолоджуватися до верху дном. Після того, як він зовсім охолоне, просто його вдарити об стіл і він випаде сам. Посипати цукровою пудрою.
Подавати з сиропом, вершками, морозивом.
4. Пісочне тісто для торта
Cкладові
250 г маргарину або вершкового масла
2-3 яйця
склянка цукру
400 г борошна
0,5 ч.л. соди, гашеної оцтом
пакетик ванільного цукру.
Рецепт приготування
Яйця збиваємо з цукром до появи піни, додаємо маргарин, соду, ванільний цукор, все ретельно і швидко перемішуємо. Поступово додаючи борошно, замішуємо м’яке тісто. Можливо, кількість борошна доведеться збільшити або навпаки, зменшити.
Вимішане тісто скачуємо в колобок, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на півгодини. Можна робити по-іншому з тих же інгредієнтів. Спочатку розтерти вінчиком м’який маргарин з цукром, поступово додаючи яйця, а в останню чергу додати борошно.
Замішуємо тісто швидко, подальші дії такі ж, як в попередньому рецепті. Перед тим, як розкачувати пісочне тісто для торта, намочіть руки холодною водою. Пам’ятайте, що коржі з такого тіста необхідно розкачувати товщиною не більше 8 мм, оптимальна температура для випічки – 220 ° C.
5. Листкове тісто для торта
Cкладові
1 склянка борошна.
150 грам води (можна навпіл з молоком).
1 чайна ложка солі.
1 чайна ложка лимонної кислоти.
250 – 300 грам вершкового масла.
Рецепт приготування
У воді розчиніть сіль і лимонну кислоту, додайте просіяне борошно і вимішують тісто, спочатку ложкою, потім руками. Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше воно буде жорстким. Після того, як тісто замісили, загорніть його в харчову плівку і помістіть на півгодини в холодильник.
Потім дістаньте і розкачайте у вигляді прямокутника, в середину потрібно покласти тонкий пласт вершкового масла, масло повинно бути не застиглим, але і не м’яким. Масло накрити з усіх боків шарами тіста, і тісто розкачати. Прибрати тісто в холодильник на 30 хвилин.
Після знову розкачати в прямокутник, згорнути у вигляді конверта і покласти в холод на 30 хвилин. Так потрібно робити не менше 7 – 10 разів, чим більше підходів, тим більше шарів і тим краще тісто. Готове тісто можна помістити в морозилку.
6. Коржі-безе (як для Київського торта)
Cкладові
9 білків вагою близько 200 грам;
230 грам цукру;
2 чайні ложки ванільного цукру;
50 грам борошна;
180 грам трохи обсмаженого фундука;
Рецепт приготування
Отже, відокремлюємо жовтки від білків. Успішно здобуті білки виливаємо в посудину з кришкою і ставимо на добу в холодильник або ж їх можна заморозити.
А за добу до збивання дістати і поставити в холодильник відтавати. Білки збиваємо міксером в пишну піну на найменшій швидкості. Коли білки добре збиті, додаємо 50 грам цукру і ванільний цукор. Знову збиваємо.
Фундук подрібнюємо на шматочки середнього розміру – пил з горіхів робити не потрібно! Змішуємо фундук, борошно і цукор, що залишився і вводимо до білків за допомогою лопатки. Застеляємо дві форми діаметром 24 і 26 см пергаментом. Виливаємо в них наше білкове тісто.
Потрібно постаратися зробити так, щоб висота коржів була однакова, тобто в форму 26 см нам потрібно налити більше тсіта, ніж в форму, яка менше за розмірами. Ставимо форми на різні рівні в розігріту духовку і випікаємо близько 1,5-2 годин при температурі 150 градусів. Смачного!