«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Різдвяна качка з гречкою: найсмачніший перевірений рецепт запеченої птиці

З чим у тебе асоціюється святковий стіл? Особисто у мене - з качкою, запеченою у духовці з різними начинками!

Качку можна просто замаринувати, натерти спеціями, покласти всередину яблука і запекти. Однак найсмачніший рецепт був для мене - качка з гречкою. Пропорції інгредієнтів практично завжди бралися «на око», але я спробую вказати їх максимально точно.

Інгредієнти для приготування запеченої качки з гречкою

  • качка домашня велика - 1 штука
  • сіль
  • перець
  • цукор
  • лимонний сік
  • 500 г гречаної крупи, змолоти на борошно
  • 3 склянки молока
  • 100 г вершкового масла для качки і 100 г для соусу
  • 200 г сметани
  • 2 яйця
  • 200 г родзинок
  • морква, цибуля ріпчаста і зелена, стебло селери
  • часник

Рецепт приготування качки з гречкою в духовці

  • Велику качку натерти сіллю, перцем, лимонним соком, добре помасажувати і відправити в холодильник на добу в закритому посуді. Перевертати і масажувати треба 5-6 разів на день.
  • Приготувати начинку. Гречане борошно залити киплячим молоком, додати вершкове масло, добре розмішати, щоб не було грудочок. Втім, начинку можна робити і зі звареної в молоці крупи. Але я дуже рекомендую приготувати качку саме використовуючи гречане борошно.
  • Додати густу жирну сметану, яйця, чайну ложку солі і столову ложку цукру.
  • У глибоку миску постелити щільну лляну тканину, щоб краї звисали з тарілки. Викласти кашу. Зав'язати сильно, залишивши трохи вільного місця (тісто підніметься), щоб каша не виповзла з вузла.
  • В окріп опустити цілу цибулину, моркву, стебло селери, лавровий лист і перець-горошок. Посолити, поперчити за смаком. Опустити вузлик із гречаною кашею, варити на повільному вогні приблизно 30 хв.
  • Викласти напівготову кашу в миску, підкоригувати за смаком сіллю і цукром. Трохи остудити.
  • Мариновану качку щільно начинити цією кашею, зашити отвір. Зверху змастити часником, розтертим із сіллю і чорним перцем. Може залишитися каша: доварити її в тому ж бульйоні. Вона і сама по собі дуже смачна, особливо якщо запивати цим бульйоном.
  • Запікати в рукаві при температурі 180 градусів приблизно 1,5 години.
  • Після надрізати рукав і поставити ще хвилин на 15, щоб качка покрилася скоринкою. Можна включити гриль на 5 хвилин. Добре в цей момент кілька разів змастити тушку медом: тоді вона і не підгорить, і скоринка стане особливо хрусткою.
  • Тепер соус до цієї птиці. Залий окропом родзинки без кісточок. Добре промий, відіжми.
  • Розпусти вершкове масло і припусти на ньому до прозорості кілька цибулин, порізаних дрібними кубиками. Додай родзинки, і тушкуй 15 хвилин, помішуючи. Наприкінці додай сіль за смаком. Смачного!
  • Пише - ТвійМалюк
ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі