Торт “Трухлявий пень” зі сметанним кремом
Цим тортом я завжди дивую і радую свою гостей і рідних. Він настільки оригінальний в розрізі виходить, що важко повірити в те, що приготований вдома. Торт «Трухлявий пень» досить простий у приготуванні. Побалуйте себе коханих і рідних на свята!
Інгредієнти:
сметана – 1 склянку;
цукор – 2/3 склянки;
яйце – 1 шт;
сода (гашене оцтом) – 0,5 чайної ложки;
борошно – 3 склянки.
Для крему:
сметана – 750 мілілітрів;
цукор – 1-1,5 склянки.
Для начинки:
курага та родзинки по 150 грам;
горіхи і чорнослив по 100 грам.
Покроковий рецепт:
1. Підготуйте начинку: Сухофрукти розпарте в окропі, потім окремо пропустіть через м’ясорубку горіхи, чорнослив, курагу і родзинки, інформує UkrMedia.
2. Хочеться відзначити якщо перекрученні сухофрукти вийшли сухуватими, розбавте їх гарячою водою, щоб більше нагадувало повидло. Горіхи змішайте з чорносливом.
3. Займемося тістом: яйця добре збийте з цукром до однорідної маси, потім додайте сметану, соду гашену оцтом і борошно. За необхідності додайте борошно, щоб тісто було м’яким.
4. Сформуйте з тіста 8 кульок.
5. З кожної розкачайте своєрідний коржик, на який викладіть начинку і скрутіть рулетом. У вас повинно 2 рулети з чорносливом і горіхами, 2 з родзинками, і 3 з курагою.
6. Духовку нагрійте до 180°С, і спечіть рулетики до золотистого кольору.
7. Потім остудіть їх і наріжте невеликими шматочками.
8. З сметани і цукру приготуйте крем. Для цього просто збийте її міксером, або перемішайте цукор до повного розчинення.
9. Візьміть глибоку ємність зі знімним дном ( або просто глибоку чашу), застеліть її плівкою. Добре змастіть плівку шаром сметани, потім викладіть нарізані шматочки рулетів, залийте зверху сметаною, і так продовжуйте з усіма шарами.
10. Залиште торт в холодильнику на 8 годин, потім переверніть і отримаєте ось таку красу. По боках зверху прикрасьте цілими волоськими горіхами.
Приємного апетиту!