Домашній медовик, який просто тане в роті. М’який і ніжний!
Тісто:
3 ст. ложки меду
150 гр цукру
3 ст. ложки рослинної олії
180 мл гарячої води
500 гр борошна
1 ч. ложка соди
Крем:
250 гр вершкового масла
600 мл молока
3 яйця
1 ст. ложки борошна
1 склянка цукру
ванілін
100 гр лісових горіхів або мигдалю, подрібнити
Приготування:
Розігріваємо духовку до 180 C.
Перемішуємо мед, цукор, масло і воду і ставимо на бодяну баню. Коли суміш почне закипати, знімаємо з вогню і додаємо борошно та соду. має вийти заварне тісто.
Ділимо його на 6-7 частин, розкачуємо і випікаємо кожен корж до золотистого кольору. Форма може бути як кругла, так і квадратна. Розкочувати потрібно тонко, але так, щоб тісто не рвалося.
Яйця розтираємо з цукром, перемішуємо з борошном, розводимо з холодним молоком і ставимо на вогонь, безперервно помішуючи, поки маса не загусне. Знімаємо з вогню, охолоджуємо і додаємо горіхи та ванілін. Коли крем майже охолоне, потрібно додати вершкове масло і добре перемішати міксером.
Мазати коржі краще ще теплим кремом. Коли коржі просочаться кремово-горіховою масою, вони просто тануть у роті.
Швидкий торт готовий. Дайте йому настоятися кілька годин (можна залишити на ніч) і подавайте до столу, інформує Ukr.Media.