Дуже легке і просте блюдо, до того ж за бажанням, ви самі можете придумати будь-яку начинку. А під час посту використовуйте овочі та гриби, вони так само будуть чудово поєднуватися за смаком. Приготувати галушки можна будь-якого розміру, даний рецепт можете використовувати для приготування 4-6 галушки, до того ж чим менше будуть галушки, тим швидше вони приготуються при тепловій обробці.
Порада: Для теплової обробки ми використовували метод відварювання в підсоленій воді, ви ж можете запекти галушки в духовці, для цього, викладаємо наші галушки, з начинкою яку ми собі підібрали, на лист з пергаментом, зверху змащений олією, зверху так само змащуємо маслом і запікаємо в розігрітій духовці до 180-190 ° С протягом 20-25 хвилин, в залежності від величини галушок.
Час приготування: 60 хв
Складність приготування: 4 з 5 / люблю готувати
ІНГРЕДІЕНТИ
|
Кількість продуктів, шт. ст.
|
Вага продуктів, грам |
|
ДОКЛАДНЕ ПРИГОТУВАННЯ
|
|
Для тіста: |
|
|
|
1. Очищаємо картоплю і відварюємо в підсоленій воді. Воду зливаємо і потовчемо картоплю. Коли картопля повністю охолоне, додаємо до неї манну крупу і яйце, гарненько перемішуємо. |
|
Картопля |
3-4 шт |
400 |
Борошно пшен. |
2 ст. |
300 |
Манна крупа |
2ст. л |
40 |
Яйце кур. |
1 шт. |
|
Сіль |
1-2 ст. л. |
20-30 |
Для начинки: |
|
|
|
2. Поступово додаючи просіяне борошно, замішуємо Ніжне тісто, яке повинно трохи липнути до рук. Ми залишаємо тісто на 25-30 хвилин, що б всі компоненти добре поєдналися. |
|
Філе куряче |
1-2 шт. |
250 |
Цибуля ріпчаста |
1 шт. |
120 |
Сіль |
½ ч.л. |
5 |
Перець ч.м. |
щіпка |
2 |
Для подачі: |
|
|
Цибуля ріпчаста |
½ шт. |
60 |
|
3. Очищаємо ріпчасту цибулю, і разом з курячим філе подрібнюємо в блендері або м'ясорубці, додаємо спеції і 2-3 столові ложки холодної води, тоді фарш вийде більш ніжним. Начинку добре перемішуємо. |
|
Бекон копчений |
|
100 |
Масло вершкове |
2 ст л. |
50 |
Зелень петрушки |
1 гілочка |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Дошку посипемо борошном, тісто поділяємо на дві частини, і формуємо з них коржі, всередину яких покладемо нашу начинку. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Тістом закриваємо нашу начинку, гарненько скріпивши краї. При бажанні скочується в більш округлу форму, тільки не сильно притискаючи, що б, не тріснуло тісто! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. Відварюємо в киплячій підсоленій воді, виклавши галушки в воду, помішаємо, що б вони спливли, потім зменшуємо нагрів і готуємо 7-10 хвилин. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. Для засмажкою, очистимо й наріжемо цибулю, і так само нарізаємо бекон, за своїм бажанням, кубиком або смужками. Все викладаємо на теплу сковорідку, додаємо вершкове масло і обсмажуємо на слабкому вогні, що б цибуля став м'якою. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. Готові галушки викладаємо на тарілку зверху посипаємо обсмаженою цибулею з беконом, потім прикрашаємо зеленню петрушки. |
|
|
|
|
|
|