«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Гагаузькі пиріжки з капустою з дріжджового тіста

Спробуйте приготувати пиріжки з капусти.

Гагаузи — це тюркомовний народ, що проживає в наш час переважно в Республіці Молдова і на південному заході Одеської області України. Багатство гагаузької кухні складалося століттями: вона увібрала в себе риси кочового побуту і має багато спільного з турецькою та балканськими кухнями.

Джерело

 

Кулінарні рецепти гагаузів, особливо борошняні страви, наповнені оригінальними інгредієнтами і незвичайними рішеннями


 


Ми пропонуємо читачам приготувати м’які і дуже апетитні гагаузькі пиріжки з дріжджового тіста. Начинка в них може бути будь-яка, але нам припала до душі капустяна.

Смачні пиріжки з капустою

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

450 г борошна
260 мл води
7 г сухих дріжджів
1/2 ч. л. солі
рослинна олія для смаження
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ

1 кг капусти
1 цибулина
1/4 ч. л. сушеної м’яти
1/2 ч. л. червоного меленого перцю
сіль і чорний мелений перець за смаком
пучок петрушки і кропу
5 ст. л. рослинної олії
ПРИГОТУВАННЯ

Змішай просіяне борошно з сіллю і сухими дріжджами.

Поступово вливай воду і перемішуй до отримання м’якого тіста.
Поклади тісто в змащену олією миску, накрий і залиш, щоб піднялося.
Тим часом поріж цибулю і нашаткуй капусту.

Обсмажуй цибулю з олією на середньому вогні до золотистого кольору.

Додай нашатковану капусту і обсмажуй на сильному вогні, постійно перемішуючи.
Додай червоний мелений перець, суху м’яту, перемішай.

Накрий кришкою і тушкуй до готовності.
В кінці додай нарізану зелень, перемішай, спробуй на смак і вимикай.
Посип стіл борошном, розімни тісто, розділи його на маленькі шматочки.
Розкачай їх в тонкі круглі коржі і виклади на кожен ложку начинки.

Сформуй пиріжки розміром з долоню.

Смаж пиріжки з двох сторін на розігрітій олії.

Виклади на паперову серветку.
Пиріжки з капустою з дріжджового тіста готові.
Смачного!
Ви куштували страви гагаузької кухні

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі