«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Господині на замітку: кілька хитрощів для найсмачнішої випічки

Рум’яні пиріжки, духмяні булочки та хрустке печиво завжди будуть виходити смачними і красивими, якщо володіти таємницями випікання. Як поводитися з тістом, щоб випічка радувала око і приносила насолоду?

Якщо дотримуватися простих кулінарних таємниць, домашня випічка щоразу буде справжнім святом для всієї сім’ї, а настрій мами не буде зіпсований. Найголовніше правило для будь-якої господині – до тіста важливо підходити з гарним настроєм. А крім позитивного настрою важливо, щоб при приготуванні дотримувалися прості правила.


Таємниці приготування
1. На кухні не повинно бути протягів – з-за них дріжджове тісто може не піднятися, а на поверхні випічки утворюється тверда скоринка.

2. Борошно потрібно просіяти через густе сито – це наситить борошно киснем, тісто вийде повітряним та пишним.

3. Змастіть поверхню, на якій буде розкачуватися тісто, олією, тісто не буде прилипати.

4. Перш ніж ставити тісто в духовку, її потрібно гарненько розігріти.


Хитрощі для смачної випічки
1. Пісочне тісто потрібно «витримати» в холоді після замішування 30-60 хвилин.

2. У тісто для бісквітів додайте ложку крохмалю, випікайте бісквіт відразу після замішування, не відкладаючи.

3. Щоб випічка з родзинками була пишною і не осіла, додаючи родзинки в тісто, попередньо обкатайте їх в борошні.

4. Пісочне тісто буде більш розсипчастим і ніжним, а пироги і домашнє печиво смачнішими, якщо додати в нього ложку майонезу.

5. Перед випіканням пирогів, тістечок, булочок з листкового тіста, поверхню проколюйте виделкою, щоб при запіканні був вихід для пари.

6. Щоб дріжджове тісто добре піднялося, всі продукти при замішуванні повинні бути теплими.

7. Для дріжджового тіста: сухі дріжджі кладуть безпосередньо в борошно при замішуванні, а з пресованих – спочатку потрібно приготувати опару, трохи почекати, а потім замішувати тісто.

8. При приготуванні яблучного пирога, яблука присипайте крохмалем – так вони збережуть форму.

9. Будь-яка випічка буде більш ароматною, рум’яною, з гарною золотистою скоринкою, якщо змастити її збитим яйцем.

10. Не виймайте деко з випічкою з духовки відразу, відкрийте дверцята духовки, вимкніть її і дайте булочкам чи пирогу деякий час «відпочити» в  духовці до охолодження.


Ароматного і смачного вам чаювання!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі