Готуйте гроші: продукти знову дорожчають
“Вже сьогодні виробники підвищують гуртові ціни. Найближчим часом на 1-2 гривні за кілограм подорожчають овочі. Через витрати на зберігання і транспортування. Водночас очікуємо сезонного зниження цін на яйця. Навесні та влітку кури несуться активніше”, – каже аналітик Української аграрної конфедерації Неля Онищенко.
За словами директора асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, ціни зростатимуть протягом всього року, - пише Сегодня.
“Найбільше подорожчає м’ясо та овочі. Ціни виростуть на 1,5-2 гривні і 10-20 копійок, відповідно. До грудня 2018 року м’ясо и сало продаватимуть по 115-125 гривень за кілограм. Крім цього, на 1 гривню за кілограм подорожчає мука”, – вважає експерт.
Водночас президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко зауважує, що сало у найближчі три місяці подешевшає на 20-30%. Також на 2-3 грн зменшиться ціна за десяток яєць.
“Через піст попит на м’ясо і сало падає. Пропозиція домашньої свинини, навпаки, зростає. Тому і ціни падають кожну весну. Щоправда у березні-квітні на 5-6 гривень за кілограм подорожчає курятина. Через зростання вартості кормів та електроенергії. Літр молока стане дорожчим на 1 гривню”, – підсумував Охріменко.