Гречаники без м’яса. Пісна страва.
Гречаники стали дуже популярними в наш час. Рецепт придумали ще дуже давно, але всі звикли їх готувати з м’ясом, та зараз в період посту, його можна замінити. Ми розповідаємо, як знайти альтернативу м’ясу.
Інгредієнти:
1 скл. гречки;
2 скл. води;
3 картоплини;
2-3 зубці часнику;
рослинна олія;
панірувальні сухарі;
сіль, перець за смаком;
Приготування:
Зварити гречку, до неї додати сіль .
Сиру картоплю потерти на середній тертці. Додати в гарячу гречку. Посолити, поперчити, туди додати посічений дрібно часник і ретельно вимішати – спочатку ложкою, а коли трішки схолоне – руками.
Після цього руками формуємо гречаники (схожі на котлети), обваляти в сухарях і обсмажити на гарячій пательні у великій кількості олії.
Найкраще смакує з томатним соусом. Прикрашаємо листочком зелені і можна подавати на стіл.
Леко і просто, а також можна використати зварену гречку, яка вже стоїть в холодильнику пару днів і ніхто не хоче їсти.