Як швидко приготувати тушонку: найпростіший рецепт
Рецепт домашньої м'ясної тушонки відрізняється простотою приготування. Її можна зробити на основі м'яса та улюблених спецій, а поєднувати з усіма стравами і навіть із звичайним хлібом, як бутерброд.
Рецепт м'ясної тушонки опублікований у кулінарному блозі anastazjadbs в Instagram.
Інгредієнти:
м'ясо
мелений перець
сіль
перець горошком
лавровий лист
приправа для м'яса
часник
однакові стерилізовані банки з кришками
Спосіб приготування:
1. Нарізати м'ясо довільними шматками.
2. Посолити та поперчити за смаком. Потрібно приблизно 1 ст. л. солі на 1 кг м'яса. Перемішати.
3. На дно банки викласти часник, 5 горошин перцю та половинку лаврового листа.
4. Утрамбувати м'ясо. До верху банки має залишитися 1,5-2 см.
5. Щільно закрити банки кришками і поставити у велику каструлю стерилізуватися на 5 годин. Рівень води в каструлі має бути вищим за банки на 2 см. Спочатку стерилізувати на великому вогні, після закипання на слабкому.
6. Повністю охолодити банки у воді. Поставити у холодне місце.