Кожноrо року на Великдень готуємо з дідусем цю смачну ковбасу – це простіше, ніж здається на перший погляд
Якщо ви думаєте, що зробити самостійно ковбасу – це дуже складна справа і для цього необхідно мати якесь спеціальне обладнання, то ви помиляєтесь. Насправді потрібні тільки продукти і бажання зробити домашню, смачну і корисну, без хiмії, ковбасу для себе і своїх рідних.
Що потрібно:
1 кг курячого філе, візьміть стeгенця, кiстки виріжте – буде ніжніше, ніж з грyдки;
0,5 ч.л. спецій для курки
0,5 ч.л. свіжомеленого чорного перцю плюс кілька штук духмяного перцю;
8 зубків часнику;
15 г желатину;
2 ст.л. майонезу
Так як в приправу вже входить сіль і цукор, то додатково їх додавати не треба.
Приготування:
1. Курячі стeгенця помити, шкірку не знімати, порiзати кубиками або брусочками близько 2 см.
2. До цього рyбленого фаршу додати роздавлений часник і інші інгредієнти (спеції, перець, майонез), все перемішати.
3. Додати швидкорозчинний желатин (в сухому вигляді), дуже добре вимішати, щоб він розподілився рівномірно.
4. Зробимо 4 ковбаски: чверть фаршу смужкою товщиною близько 5-6 см викласти на фольгу і закрутити його, як цукерку в фантик. Так вчинити з усіма іншими.
5. Запікати в духовці при 180 гр. протягом 60 хвилин.
6. Вийняти, остудити і на 6-8 годин відправити в холодильник.
Домашня куряча ковбаска готова! Смачного!