Літній кабачковий суп з фрикадельками
Суп з кабачків з фрикадельками — смачний дієтичний суп ніжної консистенції, який відмінно різноманітить ваш щоденний раціон. До речі, такий суп, як не можна краще підходить для дитячого харчування, для дітей від 2 років, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
200 г курячого філе
1,5 столової ложки манної крупи
30 г шинки з яловичини
1 жовток
40 г твердого сиру
за смаком солі
Для супу:
2 столові ложки оливкової олії
1 цибулина
1 морква
50 г червоного болгарського перцю
300 г кабачка
1,5 літра води або бульйону
150 г дрібних макаронів
за смаком солі і перцю
Приготування:
За допомогою блендера або м'ясорубки подрібнити куряче філе і шинку. Додати до отриманої маси жовток, манну крупу і натертий на дрібній тертці сир. Посолити і добре перемішати. З фаршу сформувати фрикадельки, розміром трохи менше волоського горіха. Викласти на тарілку, накрити плівкою і прибрати в холодильник.
Цибулю, моркву, кабачки, перець нарізати дрібними кубиками і спасерувати на олії у товстостінній каструлі. Овочі готувати на середньому вогні протягом 5-7 хвилин до м'якості. Залити водою або бульйоном, довести до кипіння і акуратно додати фрикадельки. Коли бульйон знову закипить, зменшити вогонь і варити протягом 5 хвилин.
Додати в суп макаронів, проварити ще 5-7 хвилин.
Готовий суп посолити і поперчити за смаком.