Найсмачніший грибний вершковий суп – просто пальчики оближеш
Складові:
печериці – 200 грам;
картопля – 2 штуки;
вершки (можна молоко) – 100 грам;
морквина – 1 штука;
сирок плавлений – 70-100 грам;
цибуля ріпчаста – 1 штука;
кріп – 1 пучок;
сіль – за смаком, перець – за смаком;
олія для смаження.
Покроковий рецепт приготування
Щоб приготувати грибний вершковий суп, спочатку необхідно закип’ятити в каструльці два літри води. Поки водичка нагрівається, підготуємо картоплю.
Її потрібно помити, очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками (кубик я ріжу розміром 1-1,5 см). Після того, як вода закипить, кладемо туди картоплю і варимо хвилин десять.
Поки картопля вариться, очищаємо цибулю та нарізаємо її на дрібні кубики.
Сиру морквину миємо, знімаємо шкірку і трем на грубій терці.
Переходимо до підготовки грибів. Печериці потрібно почистити і порізати невеликими пластинками (я нарізаю пластини товщиною 1,5-2 мм). Гриби ви можете брати будь-які, не обов’язково печериці: використовуйте ті, що вам подобаються.
Дальше необхідно обсмажити овочі. На розігріту сковороду, наливаємо олію, викладаємо порізані овочі (цибуля, морква і шампіньйони), обсмажуємо хвилини три або чотири, періодично помішуючи. Готову зажарку додаємо в каструлю з киплячою картоплею, і варимо все це ще хвилин сім або десять.
Плавлений сир ріжемо невеликими кубиками (я іноді тру його на дрібній тертці: так він швидше розчиниться в супі). Коли інгредієнти проваряться сім або десять хвилин, додаємо молоко, плавлений сир. Плавлений сир повинен добре розчинитися в супі.
Коли всі інгредієнти викладені в каструлю, додаємо сіль і чорний мелений перець за своїм смаком. Даємо час закипіти. Якщо ви любите спеції, то можете додавати їх в суп: він стане більш ароматним.
Беремо невеликий пучок кропу, промиваємо, зрізаємо кінчики і дрібно нарізаємо. Коли суп закипить, знімаємо його з вогню, додаємо дрібно порізану зелень, і все ретельно перемішуємо. Після додавання зелені, каструлю накриваємо кришкою і даємо настоятися десять хвилин – суп готовий.
Грибний вершковий суп дуже добре поєднується з запеченими сухариками, натертими часником. Готувати сухарики дуже легко.
Хліб для сухарів можете використовувати будь-який (білий або чорний), щоб хліб не кришився, його потрібно підсушити (не беріть свіжий хліб). Підсушений хліб порізати на невеликі кубики. На розпечену сковороду з олією викласти кубики хліба і подрібнений часник, обсмажити до появи золотистої скоринки. Після обсмажування сухарики краще викласти на серветку: щоб стік зайвий жир. Можете викласти кубики хліба з часником на деко і запекти в духовці, періодично помішуючи все це лопаткою.
Смачного!