Ніжний десерт “вафельний перекладанець”
Інгредієнти
Для білої маси:
Молоко – ¼ склянки.
Цукор – 4 ст.л.
Масло – 175 г.
Сухе молоко – 1 склянка.
Для темної маси:
Масло – 100 г.
Нутелла (або будь-яка інша шоколадна паста) – 160 г.
Какао – 1 ст.л.
Фундук – 100 г.
Додатково:
Вафлі квадратні (коржі) – 3 штуки.
Шоколад – 100 г.
Приготування
Біла маса
Молоко доводимо до кипіння, додаємо цукор, вимішуємо, знімаємо з вогню, залишаємо до охолодження.
Масло збиваємо до пухкої світлої маси, по кілька ложок додаємо охолоджене молоко, збиваємо до однорідності. В кілька заходів додаємо сухе молоко, збиваємо до однорідності.
Темна маса
Фундук обсмажуємо на сухій сковороді, знімаємо шкірочку, дрібно січемо.
Масло збиваємо до пухкої світлої маси, додаємо нутеллу та какао, збиваємо до однорідності, додаємо горіхи, добре вимішуємо.
Змащуємо один корж темною масою, накриваємо другим коржем, злегка притискаємо, змащуємо білою масою, накриваємо третім коржем, злегка притискаємо ставимо тягарець (добре підходить велика кулінарна книжка :)), відправляємо в холодне місце на 3-4 години.
Розтоплюємо шоколад поливаємо зверху вафлі, залишаємо до охолодження, нарізуємо шматочками, подаємо до столу. Смачного!