Пісні пшоняні котлети з грибами! У нас в селі завжди готують їх у піст! Чоловік їх обожнює! Дарма, що без м’яса! Рецепт від свекрухи дістався!
Інгредієнти
Пшоно 1/2 стакана
Цибуля 1 середня
Морква 1 велика
Шампіньйони 200 г.
Борошно 1-2 ст. л.
Зелень, сіль, мелений перець за смаком
Рецепт приготування пшоняних котлет з грибами
Промити добре пшоно, залити водою (1,5 стакана), довести до кипіння. Як тільки закипить, злити воду (щоб прибрати гіркоту з пшона).
Знову залити 1,5 стакана води, посолити і варити до готовності. Коли каша буде готова, трішки охолодити.
Підсмажити цибулю (порізану кубиками), моркву (натерти на великій тертці), гриби (порізані пластинками).
Перекрутити через м’ясорубку смажені гриби з цибулею і морквою, пшоняну кашу. Посолити і поперчити за смаком. Додати борошно, добре перемішати.
Змочити руки холодною водою і сформувати котлети. Обмокнути у панірувальні сухарі або в муці і смажити на сковороді до золотистої скоринки, з обох боків.
Смачні пшоняні котлети з грибами готові.
Смачного!