Піст буде дуже смачним, якщо ви приготуєте пісні картопляні котлети з морквою! У Закарпатті завжди частують гостей саме цією стравою у піст! Навіть чоловіки від неї у зaхваті! Збepежіть!
Рецепт пісних морквяно-картопляних котлет.
Для приготування цих котлет ми будемо використовувати терту сиру картоплю і вже готове картопляне пюре.
Повний перелік продуктів для приготування котлет наступний:
7-8 сирих картоплин;
2 моркви;
1 ріпчаста цибулина;
4 ст. ложки борошна;
манна крупа ¼ склянки;
мелений перець і сіль за смаком;
рослинне масло 3 ст. ложки.
Картоплю почистити і з 5-6 штук зварити густе картопляне пюре. У пюре не додавати вершкове масло і молоко, котлети адже пісні! Готове картопляне пюре остудити до теплого стану, змішати з манною крупою і дати постояти 15 хвилин. Сиру картоплю (1-2 штуки) потерти на тертці (злити зайву рідину), те ж саме зробити з морквою. Додати терті овочі в картопляне пюре і перемішати. Ріпчасту цибулю порізати кубиками і додати в котлетну масу.
Пісний овочевий фарш посолити, додати меленого перцю і добре перемішати / пом’яти руками. У розігрітій з маслом сковороді обсмажити картопляні котлети до злегка рум’яної скоринки, заздалегідь обвалявши кожну в борошні. Потім зменшити вогонь і готувати котлети ще хвилин 15 на малому вогні. Смачні пісні морквяно-картопляні котлетки з пюре готові!
Смачного!