Простий пляцок до чаю: Рецепт настільки простий у приготуванні, що можна запропонувати приготувати такий пляцок дітям
Рецепт настільки простий у приготуванні, що можна запропонувати приготувати такий пляцок дітям (звичайно під вашим керівництвом).
Тоді від пляцка до чаю буде подвійна користь 🙂
Читайте: Справжній пляцок «Спартак»
Рецепт приготування простого пляцка до чаю
Борошно – 2 склянки
Цукор – 1 склянка
Розпушувач тіста – 1,5 ч.л.
Масло – 100 г
Яйце – 2 штуки
Сметана – 200 г
1 склянка = 200 мл
Розтоплене масло, яйця і сметану збиваємо міксером. Окремо змішуємо просіяне борошно, цукор, розпушувач.
Змішуємо рідкі і сухі інргедієнти, добре перемішуємо. Наше тісто готове. Тісто має бути консистенції густої сметани, добре виливатися.
Більше половини тіста виливаємо на деко і розрівнюємо.
Зверху кладемо начинку, у рецепті вишня без кісточки і малина. Зверху виливаємо решту тіста і “розмазуємо” по всій поверхні нашого майбутнього пляцка.
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовий пиріг розрізаємо на шматочки.
Приємного чаювання. Смачного!