Шалено смачні абрикоси в сиропі
Складові:
Абрикоси -3 кг
Цукор — 700 г
Вода — 2 л
Сік 1/2 лимона.
Приготування:
Абрикоси добре миємо й видаляємо кісточки. Додаємо сік з половини лимона.
Наливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і лимонний сік. Ставимо на невеликий вогонь і варимо сироп. Помішуємо, щоб цукор не пригорів. Як тільки сироп закипить варимо ще хвилин п’ять.
Додаємо в сироп абрикоси. Доводимо до кипіння і варимо їх 1 хвилину.
Банки простерилізувати. Абрикоси з сиропу розкладаємо по банках приблизно на 2/3 об’єму.
Сироп знову доводимо до кипіння і відразу заливаємо його в банки. Щільно закручуємо кришками.
Банки перевернути. Накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Зберігати в прохолодному місці.
От і все! Наші абрикоси готові!
Смачного!
Ви закручуєте абрикоси на зиму?