Шоколадний торт на кефірі. Навіть не думала, що даке диво виходить з пакету кефіру. Тортів більше не купую і не замовляю! Смачнішого ще не їла жодного разу!
Складові:
Для тіста:
Кефір або кисле молоко -300 г
Яйця – 2 шт.
Цукор – 1 стакан
Какао – 2-3 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сода – 1 ч.л.
Борошно – 2 склянки
Для крему:
1 варіант – сметанний крем
Сметана – 400 г
Какао – 100 гр
Цукор – 1 стакан
Масло вершкове -200
2 варіант – заварний крем
Яйця – 2 шт.
Какао – 100 гр
Цукор – 300 г
Борошно-2 ст. л (з гіркою)
Молоко – 400 г
Ванільний цукор – 1 пакетик
Масло вершкове -200 г
Для обсипання – шоколад, або горіхи
Приготування:
В одній мисці збиваємо яйця, рослинне масло і кефір. В іншій – борошно, цукор, соду какао.
У посуд з сухою сумішшю влити збиті яйця, добре перемішати. Виливаємо в форму і випікаємо при 180 С протягом 50 хвилин.
Остудити і розрізати уздовж на 3 частини, перемазати кремом, зверху посипати шоколадом або горіхами.
Для крему:
Сметанний: розм’якшене масло змішати зі сметаною і цукром, збuти.
Заварний: Поставити закипати молоко. А в цей час збити до білого яйця з цукром, потім поступово вбuти борошно, продовжуючи збuвати. Вилити цю суміш тонкою цівкою в кипляче молоко, інтенсивно помішуючи. Зменшити вoгонь, всипати ваніль, продовжуючи добре вимішувати крем. Охолодити. Додати розм’якшене масло. Добре розмішати. Поставити на півгодини в холодильник. Крем готовий.
Смачного!