Смачні та оригінальні страви з огірків, які здивують вас і ваших гостей
Які смачні та оригінальні страви можна приготувати з огірків, окрім їх засолювання та маринування?
Зелені, соковиті та хрусткі огірочки — бажані гості на наших обідніх столах. Цей овоч радує нас своєю присутністю в свіжому вигляді, починаючи з весни та до пізньої осені. За калорійністю і користю для витонченої талії йому просто немає рівних, адже в огірку всього 14 ккал на 100 г продукту, а сам він практично повністю складається з води — на цілих 95%! Завдяки цьому серед тих хто бажає схуднути дуже популярна огіркова дієта, що складається виключно зі свіжих огірків. А що ще можна зробити на основі цього овоча? Існують оригінальні рецепти з огірками, які можна спробувати та отримати задоволення, інформує Ukr.Media.
Дієтична літня окрошка
Легкий літній холодний суп вгамує голод і освіжить навіть у найспекотніший день. Головна умова: накришити його заздалегідь і прибрати в холодильник хоча б на годину — настоятися і ще більше охолонути.
Інгредієнти:
4 огірки;
3 картоплини;
3 яйця;
1 л кефіру;
1 пучок кропу;
1 пучок зеленої цибулі;
чорний мелений перець за смаком;
сіль за смаком.
Приготування:
Картоплю і яйця відваріть до готовності. Дайте охолонути, почистьте і покришіть.
Зелень дрібно наріжте, посоліть. Потім її треба пом’яти руками або товкачиком, щоб вона пустила сік.
Молоденькі огірки можна не чистити, а зі зрілих краще зняти шкірку. Поріжте кубками або потріть на грубій тертці.
З’єднайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть і залийте кефіром.
Перед подачею поставте окрошку в холодильник, щоб охолола і настоялася.
Фаршировані корони
Зі свіжих довгих огірків можна приготувати відмінну закуску, якщо їх нафарширувати, та ще й гарно оформити. Цей овоч чудово поєднується з рибою, от її ми й використаємо в якості начинки.
Інгредієнти:
2 огірки;
банка консервованої риби в олії;
1 невеликий пучок зеленої цибулі;
гілочки кропу;
оцет за смаком;
сіль за смаком.
Приготування:
Огірки розріжте упоперек на 3-4 частини, залежно від їх довжини. Акуратно видаліть серцевину і подрібніть її. З одного боку на огірках для прикраси наріжте зубчики.
З риби видаліть кісточки та злийте частину олії. Подрібніть виделкою консерви.
Дрібно покришіть зелений лук, з’єднайте з рибою та огірковою масою. Фарш посоліть, поперчіть, збризніть оцтом і перемішайте.
Наповніть огіркові заготовляння фаршем і викладіть на блюдо.
Прикрасьте огіркові корони гілочками кропу.
Десертний салат
Салат з огірків може бути не тільки закускою, але й десертом. Пропонуємо вам спробувати фантастичне поєднання двох найбільш водянистих і спраговгамовуючих продуктів — огірка і кавуна. Це просто ідеальне літнє частування, здатне поповнити запаси рідини в організмі, коли зовсім не хочеться їсти через спеку.
Інгредієнти:
300 г огірків;
300 г м’якоті кавуна;
половинка лимона;
гілочки м’яти;
1 ст. ложка рідкого меду.
Приготування:
Кавун очистить від кісточок і поріжте невеликими кубиками.
Огірки очистить від шкірки та також поріжте кубиками.
З’єднайте в мисці кавун з огірком.
З лимона вичавіть сік і збризніть салат.
Полийте салат медом і прикрасьте листочками м’яти.
Вітамінний смузі
Інгредієнти:
2 огірки;
1 зелене яблуко;
1 стебло селери;
100 г шпинату;
половинка лимона;
сіль і цукор за смаком.
Приготування:
З яблука видаліть серцевину.
З лимона вичавите сік.
Крупно наріжте всі інгредієнти та відправте в блендер.
Подрібніть все до стану пюре.
Перелийте в стакани, додайте лимонний сік, сіль і цукор за смаком.
Приємного апетиту!
Не забувайте перед приготуванням перевіряти огірки на предмет гіркоти, щоб ця неприємність випадково не зіпсувала вам смак страви.