Смачний кекс з яблуками до чаю — солодкий, соковитий, м’який і повітряний
Для приготування кексу рекомендується придбати домашні курячі яйця. Яблука краще використовувати не кислих сортів, хоча, якщо ви любите смак кислинки, можете придбати будь-які.
Подавати готовий кекс можна не тільки з гарячими напоями, але і холодними. Наприклад, такого роду випічку сміливо можна подати зі склянкою молока або компоту. Зверху готовий кекс можна посипати не тільки цукровою пудрою, але і залити розтопленим шоколадом або ж приготувати якусь глазур.
Складові:
Яйця домашні курячі — 4-5 шт.
Цукор — 125 г.
Борошно — 125 г.
Яблуко — 1 шт.
Приготування:
1. Курячі яйця вимийте добре кухонною губкою, після цього витріть їх насухо паперовою серветкою. Збийте яйця в глибоку миску.
2. Міксером або спеціальною насадкою в блендері збийте яйця протягом хвилини. Після цього всипте до них цукор і продовжуйте процес збивання. Яєчна маса повинна збільшитися в об’ємі в кілька разів.
3. Тепер всипте борошно. На маленьких обертах міксера перемішайте масу.
4. Яблука добре вимийте, витріть паперовим рушником, розріжте навпіл, а потім знову уздовж навпіл. Акуратно виріжте серцевину. Тепер наріжте яблуко шматочками. Щоб в пирозі яблуко виглядало більш красиво, наріжте його так.
5. Форму для випікання змастіть олією. На дно викладіть по колу шматочки яблука.
6. Влийте тісто.
7. Тепер по колу вставте яблука, що залишилися, шкіркою вгору.
8. Поставте форму в розігріту до 180 0 С духовку на 30 хвилин.
Готовий кекс з яблуками акуратно дістаньте з форми, просто перевернувши його на тарілку. З силіконових форм будь-яка випічка витягується просто ідеально, тому кекс у вас вийде ще й досить гарним на вигляд, з яскраво-вираженими контурами тієї формочки, в якій ви його запікали.
Смачного!