Смачний та ніжний "Спартак" з заварним кремом. Він просто тане в роті!
А що може бути краще домашнього "Спартака"? Хіба якийсь "Наполеон", але сьогодні не про нього. Пропонуємо вам навчитися готувати найсмачніший торт "Спартак" своїми руками, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 350 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Цукор – 150 г;
- Какао – 30 г;
- Розпушувач – 5 г;
- Вершкове масло – 100 г;
- Сода – 5 г;
- Мед – 70 г.
Інгредієнти для крему:
- Сметана – 350 г;
- Цукор – 130 г;
- Ванільний цукор – 10 г;
- Яйце – 1 шт.;
- Крохмаль кукурудзяний – 20 г;
- Вершкове масло – 200 г.
Інгредієнти для глазурі:
- Какао – 30 г;
- Молоко – 50 мл;
- Вершкове масло – 50 г;
- Цукор – 100 г.
Приготування:
- Змішуємо борошно із розпушувачем та какао і просіюємо через сито.
- На водяній бані змішуємо мед, цукор та вершкове масло. Постійно помішуючи, додавайте по 1 яйцю.
- Після яєць, додайте соду. Якщо з’явиться піна – не варто переживати, так має бути. Просто продовжуйте помішувати суміш.
- Тримайте суміш на вогні до тих пір, поки піна повністю не зникне.
- Знімаємо з вогню і переливаємо до борошна. Замішуємо тісто.
- Ділимо тісто на 8 однакових частин, загортаємо у харчову плівку і відправляємо до холодильника на 1 годину.
- Відрізаємо шматок пергаментного паперу і присипаємо його невеликою кількістю борошна. Дістаємо шматок тіста, накриваємо харчовою плівкою і тонко розкачуємо.
- Обрізаємо непотрібні частини тіста за допомогою круглої форми.
- Кожен корж протикаємо вилкою і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку, на 7 хвилин. Кожен корж випікається окремо.
- Для приготування крему необхідно змішати сметану, цукор, яйця, крохмаль і ванільний цукор. Далі, ставимо на водяну баню і варимо, доки суміш не набуде густої консистенції.
- Накриваємо харчовою плівкою і відставляємо до повного охолодження.
- Починаємо збивати вершкове масло. Коли воно набуде білого кольору, можна невеликими частинами додавати сметанну суміш і збивати до пишності крему.
- Глазур готуємо наступним чином: нагріваємо молоко і додаємо до нього цукор та какао. Варимо, постійно помішуючи протягом 2-х хвилин.
- Потім, додаємо вершкове масло.
- Збираємо торт. Кожен корж змащуємо кремом. Також змащуємо боки і верх торту.
- Поливаємо торт глазур’ю і обсипаємо крихтами, які лишилися після обрізки коржів.
- Відправляємо у холодильник на 12 годин. Готово!