Торт “Снікерс” – просто тане в роті. Хоч ніколи й не пекла, але завдяки цьому рецепту вийшов з першого разу
Для бисквіта:
– яйце – 5 шт;
– Цукор – 1 склянка;
– Борошно – 1 склянка;
– Олія – 30 мл;
– Розпушувач – 1 ч.л;
– Какао – 3 ст.л;
– Ванілін за бажанням.
Для безе:
– 3 яєчних білка;
– 1 неповна склянка цукру.
для крему:
– варена згущене молоко – 1 банка;
– Масло вершкове -100г.
– Арахіс – 50-100 г.
Для глазурі:
– молочний шоколад – 1 плитка
– Молоко – 3 ст ложки
– Вершкове масло – 40 г
Яйця збити з цукром до розчинення цукру. Змішати сухі інгредієнти, просіяти через сито і додати в яєчну суміш, перемішати міксером до однорідної маси.
В самому кінці додати масло і перемішати. Вилити тісто в застелену пергаментом форму і випікати при 180 градусах до готовності. Готовність перевіряти зубочисткою.
безе
Яєчні білки збивати на максимальній швидкості міксера до щільних піків. Потім поступово додавати цукор, не припиняючи збивати.
Коли цукор повністю розчиниться, викласти суміш в застелену пергаментом форму зі знімним кільцем або ж в силіконову форму (щоб легше було виймати готове безе з форми).
Випікати в духовці на мінімальній температурі (110 градусах) півтори години. Готове безе остудити в духовці, не виймаючи з форми.
Масло кімнатної температури і згущене молоко перемішати міксером до однорідної маси. Все, крем готовий. Арахіс посмажити кілька хвилин на сухій сковороді і очистити від лушпиння.
Бісквіт розрізати на два коржі і просочити їх солодким чаєм.
Збираємо торт.
Перший корж рясно змащуємо кремом і зверху посипаємо арахісом.
Зверху кладемо безе, змащуємо кремом. Кладемо другий корж. Другий корж поливаємо шоколадною глазур’ю (шоколад з вершками розтопити і додати масло).